Susijengi teki häkellyttävän kirin ja nousi dramaattiseen voittoon – olympiaunelma elää yhä

Susijengi

Susijengi teki aivan mielettömän nousun olympiakarsinnoissa Puolaa vastaan nousemalla päätösneljänneksellä rinnalle ja ohi.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen, eli tuttavallisemmin Susijengin, onnistui nousta pitkältä takamatkalta Puolaa vastaan koripallon olympiakarsinnoissa. Suomi vei todella dramaattisen ottelun nimiinsä vaivaisen pisteen erolla lukemin 89–88.

Ottelun panos oli kova, sillä voittajana Suomi eteni olympiakarsintaturnauksen välieriin ja Puolan kohtalona oli lähteä kotimatkalle valtava pettymys niskassaan.

Mainos alkaa:

Puola johti ottelua pitkään ja paikoin hyvinkin selvästi. Esimerkiksi ennen viimeistä neljännestä Puola johti peliä lukemin 71–60. Susijengin kirivaihde lähti kuitenkin päälle päätösneljänneksellä. Suomi kipusikin yhtäkkiä jo kahden pisteen päähän. Puola karkasi välissä taas viiden pisteen karkumatkalle, mutta Susijengillä ei ollut aikomustakaan luovuttaa ei luovuttanut.

Käänne tapahtui hieman yli minuutti ennen loppua, kun Edon Maxhuni tasoitti pelin. Lopulta Suomi meni ohi, kun Alexander Madsen vei kahdella kylmänviileällä vapaaheitollaan Suomen johtoon.

Sitten oli loppuhuipennuksen aika. Puola sai viimeisen hyökkäyksen, missä se haki ratkaisevia pisteitä sekä heiton että levypallon kautta mutta Susijengin johto kesti loppusummeriin saakka. Kyseessä oli ehdottomasti yksi Suomen koripallohistorian kovimmista venymisistä ja voitoista.

Lauantaina pelattavassa välierässä vaaditaan vielä suurempaa ihmettä, sillä siinä vastaan asettuu Espanja, joka on FIBA:n maailmanlistalla toisena heti USA:n jälkeen. Turnauksen voittaja lunastaa paikan Pariisin olympialaisiin.

Susijengi taisteli huikean voiton Puolasta olympiakarsintojen puolivälieräpelissä:

Katso myös: Uskomaton tilanne! Georgian pelaaja yritti tahallisesti heittää oman korin olympiakarsinnassa


Joukkueet: