Susijengi jyräsi Hollannin – Lauri Markkanen painoi huikaisevan alley-oopin Petteri Koposen syötöstä

Lauri Markkanen susijengi

Susijengi rymisteli rutiinivoiton Hollannista ja paranteli asemiaan jatkopeleihin. Lauri Markkanen hääri jälleen Suomen ykköstykkinä.

Susijengi ei antanut Hollannille mitään yllätysmahdollisuuksia ja voitti alkulohkon viimeisen ottelun selvästi pistein 88-67. Peli oli kuitenkin lähinnä rutiiniesitys, sillä Suomi ei missään nimessä ollut terävimmillään, mutta teki tarvittavan. Erinomainen asia jatkopelejä ajatellen on se, että Suomi pystyi tappamaan pelin heti toisen puoliajan alussa ja kykeni näin lepuuttamaan avainpelaajiaan.

Esimerkiksi Lauri Markkasen peliaika jäi alle kahteenkymmeneen minuuttiin, mutta siitä huolimatta hän takoi ottelun kovimman pistelukeman, joka oli 22 pistettä.

Ottelun ehdottomaksi huippuhetkeksi nousi ensimmäisen puoliajan lopulla nähty hyökkäys, jossa Petteri Koponen ruokki Markkasta hyvällä syötöllä ja Markkanen naulasi pallon näyttävästi sukkaan alley-oopilla.

Voitto tarkoitti samalla sitä, että Suomi tarttui kaksin käsin lohkon kakkospaikkaan. Kakkospaikka varmistuu, jos lohkoa johtava Serbia kaataa illalla Puolan. Se on selvää, että Susijengi matkustaa Berliinissä pelattaviin jatkopeleihin ja pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina, mutta vastustaja on vielä hämärän peitossa. Vastustaja on joko Italia, Kroatia tai Ukraina.

Lauri Markkanen viimeistelee upean alley-oopin Petteri Koposen syötöstä:

Katso myös: Bosnian kapteeni jäi pullistelemaan blokin jälkeen – toinen vastustaja donkkasi irtopallon tylysti nokan edestä koriin


Pelaajat:
Joukkueet: