Susijengi nappasi upean voiton – lunasti paikan pudotuspeleihin

Israel Koripallon EM-kisat Susijengi Suomi
Kuva: Getty Images

Susijengi oli todella kovassa paikassa tiistaina, sillä vastassa oli kisaisäntä Tshekki ja panoksena oli paikka pudotuspeleihin.

Suomi kärsi maanantaina todella tylyn tappion Serbialle, joten kaikki katseet kääntyivät Tshekki-otteluun. Kaikki varmasti tiesivät panokset, sillä vain voittaja olisi menossa jatkopeleihin.

Susijengin alku tärkeään taistoon oli suorastaan fantastinen, sillä 1. neljännes meni Suomen nimiin 29-18. Toisella neljänneksellä Tshekin fyysinen joukkue alkoi saamaan juonesta kiinni, mutta tästä huolimatta puoliajalle mentiin Suomen johdossa.

Vääntäminen ja kontaktit vain lisääntyivät ottelun edetessä, mutta suomalaiset painivat todella ansiokkaasti eikä Tshekki päässyt missään vaiheessa rinnalle.

Kun Susijengi tarvitsi kovia koreja, niin tuttu sankari astui esiin. Lauri Markkanen naulasi kerta toisensa jälkeen upeasti heittoja sisään, mitkä söivät kisaisännän itseluottamusta. Markkasen taustalla tahtipuikkoa heilutti Sasu Salin, jonka kolmoset napsuivat kauniisti sisään.

Markkanen oli lopulta kentän ylivoimainen hahmo 34 pisteellään, kun Suomi kaatoi huikealla tavalla Tshekin numeroin 98-88.

Voitto tarkoitti sitä, että Susijengin turnaus jatkuu pudotuspeleissä. Alkulohkoa on kuitenkin jäljellä vielä yhden ottelun verran, kun torstaina vastaan asettuu lohkon viimeisenä majaileva Hollanti. Tuon ottelun tulos määrittelee sitten lopullisesti sen, että mikä maa asettuu vastaan pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa.

Lauri Markkanen iski mahtavan alley-oopin pohjaan


Joukkueet: