Supersunnuntai + kisa: Miten käy Susijengin ja Ilosen?

AUUUUUUUU!!!! Suomi herää tänään kukonlaulun sijaan sudenulvontaan! Kello 15.30 tärähtää käyntiin kohtalonottelu, jossa ratkeaa jatkaako susilauma EM-turnaustaan, vai lähteekö joukkue nuolemaan sotahaavojaan kotikonnuille. Tänään luvassa on eeppinen trilleri Serbian kotkat vastaan Suomen susijengi. Siitä lisää kohta. Toinen merkittävä suomalainen urheilutapahtuma on Mikko Ilosen paluu voittotaisteluun, kun hän lähtee uransa parhaan kierrostuloksen (62) jälkeen jahtaamaan uransa viidettä European Tour -voittoa Amsterdamin liepeillä KLM Openissa.

Susijengin alkulohkon pelit olivat kaksijakoisia. Ensimmäisessä ottelussa Suomi oli kaataa kisojen ykkössuosikin Ranskan, mutta jatkoajalla kotijoukkue oli rutinoituneempi. Se antoi kuitenkin osviittaa siitä, kuinka vahva Suomi osaa olla suuria maita vastaan. Vastus tänään neljännesvälierässä on samaa kaliiberia, eikä ennakkosuosikkia tarvitse arvailla. Suomelle tarjotaan ottelun voitosta jopa 12 kerrointa, joka kertoo realiteetit.

On olemassa kuitenkin useita faktoja, joiden perusteella Susijengin voitto ei olisi mitenkään mahdoton. Ne tulevat kolmella ranskalaisella viivalla seuraavassa:

Mainos alkaa:
  • Suomi on pelannut jokaisen ottelun lepopäivä/päivien jälkeen todella hyvin: (Ranskaa vastaan jatkoajalle, Bosnia kaatui suvereenisti)
  • Edellisen kerran kun Suomi ja Serbia kohtasivat Suomi voitti. Uskon, että Suomi otti mielummin juuri Serbian vastaan kuin Puolan kaataneen Espanjan.
  • Serbia on voittoputkessa, eikä välttämättä ole tottunut yhtä hyvin Suomen pelitapaan saati jaksanut opiskella sitä läpikotaisin.

Suomi lepuutti alkulohkon viimeisessä ottelussa avainpelaajiaan niin paljon, että vaikutti osittain tietoiselta ratkaisulta ottaa Serbia vastaan. Näin puhuttiin myös Montpellierissä, sillä Serbian tyylinen “itäblokin” joukkue on keskimäärin sopinut Suomen pelityylille. Nopeat Espanja ja Italia eivät sovi Suomen aggressiiviselle puolustukselle tilastojen valossa yhtä hyvin.

Jamar Wilson, Erik Murphy ja ennenkaikkea Petteri Koponen ovat tänään ison paikan edessä. Tarvitaan onnistumisia, tarvitaan ratkaisijoita. Matti Nuutisen raatamista levypalloissa ja puolustuksessa kaivataan, Sasu Salinin on pakko sytyttää joukkue hiljentämällä Serbian suurin tähti Milos Teodosis. Sasu pystyy siihen ja jokainen Suomen pelaaja on tietoinen, että tänään täytyy pelata nappiottelu.

Suuri susifanilauma on kerennyt kotiutua Suomeen, mutta on odotettavissa, että Lillessä on kuitenkin muutama sataa sinivalkoista joukkueen perässä. Tämä lauma täytyy saada peliin mukaan ja huutamaan kun kolmoset uppoaa sukkaan.

Pidän täysin mahdollisena, että tänään Serbiassa vietetään surujuhlia voittojuhlien sijaan. Suomalaiset voivat hyvin jatkaa tästä otteluparista jatkoon. Ainakin se on paljon todennäköisempää kuin kertoimien valossa esitetyt 1/12 luvut.

MikkoIlonen

Mikko Ilonen haluaa takaisin voittokantaan

Ikävästi päällekäin Susijengin kuolemanottelun kanssa käydään European Tourin KLM Openin viimeinen pelipäivä. Mikko Ilonen nousi uskomattomalla 62 (-8) lyönnin kierroksella kisan voittotaisteluun mukaan. Yhteistuloksella -13 Ilonen lähtee päätöspäivään kolme lyöntiä kärkiparia Rafa Cabrera-Bello, Lee Slattery perässä.

Ilosen edellä ovat myös kokenut Paul Lawrie (-15) ja Thomas Pieters (-14). Kolme lyöntiä ei ole mitään, varsinkin jos Mikko onnistuu saamaan punaista korttiin jo ensimmäisten reikien aikana. Lahden torilla tavataan!

Myös Mikko Korhonen on tärkeän päivän edessä. Hän lähti viimeiseen päivään sijalta 25 ja tuloksesta -8. Korhonen aloitti viimeisen päivän birdiellä ja on nyt tuloksessa -9. Tulostaso on äärimmäisen kova, joten paljon punaista tarvitaan kortteihin, jotta sijoitukset paranevat. Korhonen voisi vahvalla viimeisellä päivällä sementoida paikkansa European Tourille ensi kaudeksi. Tämä vaatisi käytännössä nousua kympin sakkiin.

KISA: Veikkaa Mikko Ilosen lopullinen sijoitus KLM Openissa ja Susijengin ottelun lopputulos. ESIM: Mikko Ilonen 3 ja Susijengi +2. Tämä tarkoittaa, että Susijengi voittaa kahdella ja Mikko Ilonen on KLM Openissa kolmas (jaettu sija lasketaan samalla tavalla kuin yksin oleva sija).

Ensimmäisenä täysin oikean rivin saava veikkaaja palkitaan Susijengin virallisella pelipaidalla! Vastausaikaa on kello 14.00 saakka.