KS: Superpesis-seura joutui tekemään kovan ratkaisun – kausikorttilaisetkin joutuvat maksamaan lipuistaan erikseen

Superpesis / Pallomeri.net

Superpesis-seura Kouvolan Pallonlyöjät on pakotettu koviin toimiin koronaviruksen tuomien rajoitusten takia. Kausikortti ei takaa enää sisäänpääsyä.

Yksi kysymys, jota on kesällä kautensa aloittavien sarjojen kohdalla pohdittu, on se, että kuinka käy kausikortin ostaneille katsojille? Takaako se yhä paikan jokaiseen peliin, kun yleisömääriä rajoitetaan? Ainakin Superpesis-seura Kouvolan Pallonlyöjien kohdalla vastaus on kieltävä.

Pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto kertoo Kouvolan Sanomille, että seura joutuu tekemään vielä monta kipeää ratkaisua ennen superpesiskauden alkamista.

– Ottelutapahtumasta pitää saada myös tuottoa. Se tarkoittaa, että kausikorttilaisetkaan eivät pääse kauden alussa ilmaiseksi otteluun, Lehto toteaa lehden haastattelussa.

Mainos alkaa

Pesäpalloliitto tiedotti keskiviikkon, että Superpesis aloitetaan 2. heinäkuuta. Hallituksen tämänhetkisen linjauksen mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti. Yleisöä voisi näin otteluun päästää noin 400 katsojan verran.

Viime kaudelle KPL myi yli 600 kausikorttia ja lehden mukaan tällä hetkellä korttien määrä on noussut jo reilusti yli 400 kappaleen. Tästä syystä kaikki katsomopaikat joudutaan nyt kiintiöimään etukäteen. Kausikorttipaikat tulisivat varattavaksi aina edellisen kotipelin jälkeen.

– Seuran hallitus kokoontuu päättämään tarkemmin näistä asioista ensi viikon tiistaina. Meillä on erilaisia suunnitelmia ja vaihtoehtoja, joilla pyrimme paikkaamaan kausikorttilaisille aiheutuvia menetyksiä, Lehto kertoo.

Rajoitukset koskevat myös vip-asiakkaita, kumppaneita, mediaa sekä seuran omia että liiton vapaalippuja.

Lehto paljastaa, että alkavan kauden budjetti on laadittu viiden viime kauden runkosarjan yleisökeskiarvon perusteella, eli noin 2 000 katsojan mukaan.

– Jos ohjeistus on heinäkuun alussa edelleenkin sama, niin sitten pitää tehdä kovia ratkaisuja. Meidän on joka tapauksessa pakko valmistautua siihenkin vaihtoehtoon että pelataan 400 yleisöille, vakavoituu Lehto.

Lehto heittää haastattelussa ilmoille myös varsin luovan idean yleisömäärän korottamiseksi.

– Uskon, että voisimme turvallisesti sijoittaa Kouvolan pesäpallostadionille neljään eri katsomosegmenttiin 1600-2000 katsojaa. Jos kerran ravintolan terassinkin saa ottaa piripintaan täyteen asiakkaita, niin pitäisikö meidänkin anoa anniskelulupa koko kentän alueelle. Sittenhän se olisi yhtä isoa terassia, Lehto pohtii.

Tsekkaa myös: Ossi Väänänen paljasti tulokaskaudeltaan nolon episodin NHL-legendan kanssa – ”You’re f***ed up, kid!”