Superpesiskausi on jo ovella – Sotkamo ja Lapua suosikkeina kauteen!

Mikko Kanala Superpesiksen Superpesis / Pallomeri.net
Superpesis pesäpallo | Pallomeri.net

Kesä alkaa olemaan jo väkisin ovella, josta osoituksena on myös pesiskausien alkaminen. Pallomeri.net on tänä vuonna Hämeenlinnan Paukun pesäpallojoukkueen pääsponsori, jonka lisäksi sivustomme seuraa aktiivisesti Superpesiksen tapahtumia niin miehissä kuin naisissa.

Kevään ensimmäisessä tekstissä laitetaan pakettiin viikonloppuna alkavat miesten ja naisten Superpesikset.

Miesten superissa historia toistaa jälleen itseään. Sotkamon kultajunalle ei löydy pysäyttäjää tänäkään vuonna ja lähimpien kilpailijoiden tehdessä nuorennusleikkausta olisi ihme, mikäli kausi 2015 ei päättyisi Nälkämaan-laulun sulosäveliin ja ”pojan” kylvettämiseen Sapsojärvessä.

Sotkamon kovimmaksi haastajaksi noussee jo talvella hallimestaruutta juhlinut Joensuun maila. Joensuussa on jo muutaman vuoden ajan tehty kovia satsauksia, niin pelaaja kuin valmennus puolellakin ja nyt on sadonkorjuun aika. Viimevuosien kestomenestyjä Vimpelin Veto uudistui kärkiporukoista ehkä eniten ja Pohjanmaalla saattaakin olla edessä vallanvaihdos, kun Seinäjoen Jymy-Jussit pyrkii kiilaamaan mitalisijoille toden teolla.

Kärkinelikon takana tuleekin sitten erittäin mielenkiintoinen ja tasainen keskikasti, johon lukeutuvat Kitee, Hyvinkää, Koskenkorva, Kouvola, Jyväskylä, sekä Pattijoki. Kuten edellisenäkin kesänä, myös tulevana sarjataulukon pohjilla kiusaajan roolia on tarjolla Alajärvelle ja Kankaanpäälle. Kesän päätteeksi toisella näistä joukkueista onkin edessä karsinnat superin paikasta Ykköspesiksen kolmosen kanssa.

Löytyykö Lapualle pysäyttäjää?

Naisten puolella jo muutaman vuoden ajan Lapuan mestaruuden on voinut kuuluttaa Lakeuksien kirkossa jo aikaisin keväällä. Tänä vuonna sitä ei sen sijaan uskalla tehdä, vaikkakin Lapua lähtee toki suosikkina tähänkin kauteen. Muut haastajat ovat kuitenkin lähempänä kuin aikaisempina vuosina.

Jo talvella hallimestaruuden itselleen kahmaissut Jyväskylän Kirittäret on Lapuan ykköshaastaja. Lisäksi talvella kovia vahvistuksia riveihinsä saanut Rauma voi nappikaudella yltää jopa finaaleihin saakka.

Kolmikon takana tulee tasainen keskikasti, johon lukeutuu myös kaksi sarjanousijaa, Kankaanpää ja Seinäjoki. Kankaanpää yllätti monet jo hallikaudella yltämällä finaaliin, häviten sen kuitenkin Jyväskylälle. Kankaanpää voi yllättää positiivisesti pirteällä pelillään myös kesällä mutta tuskin sentään talvikauden aikaisiin urotekoihin Satakunnassa ylletään.

Sarjan hännillä jo viime kaudella vaikeuksissa ollut Vihdin Vipattaret taistelee tosissaan sarjapaikastaan Lappeenrannan Pesä-Ysien kanssa.