Superpesiksen kulisseissa kuohuu – Kiteen pesäpallopomo arvosteli seksistisesti välieriä tuominnutta naistuomaria

Superpesiksen Superpesis / Pallomeri.net
2017 Superpesis pesäpallo | Pallomeri.net

Superpesiksen välierät käyvät kiivaana kentän puolelta, mutta eilen Twitterin puolella nähtiin todella anteeksiantamaton ylilyönti.

Sotkamon ja Joensuun välinen välieräpeli aiheutti rajua keskustelua niin kentällä kuin sosiaalisenkin median puolella. Varsinkin Joensuun Juha Niemen lyömän juoksun peruuttaminen ja lyönnin uusiminen sai välieräjoukkueiden pelinjohtajat hermostumaan. Pelikentällä tunteet pysyivät kuitenkin kurissa ja räikeiltä ylilyönneiltä vältyttiin.

Sen sijaan Kiteen Pallon johtokuntaan kuulunut Aki Sutinen otti Twitterissä kantaa ottelun päätuomarina toimineeseen Suvi Kaukovaltaan. Sutisen purkaus oli kuitenkin täydellisen asiaton eikä missään olosuhteissa sopiva.

– Reittä varten pääsit aivan liian kovien pelien tuomariksi. Jospa ens kesänä viheltelet vain niitä hilloviivojen pelejä, Sutinen kirjoitti Twitterissä.

Mainos alkaa

Sutinen aiheuttikin sanomisillaan valtavan kohun, joka päättyi lopulta siihen, että mies joutui jättämään eropyynnön Kiteen Pallon johtokunnalle.

Myös Kiteen Pallo-90 reagoi heitti tiukasti tilanteeseen ja korosti, että viesti ei vastaa missään olosuhteissa seuran arvoja.

Myös Sutinen katui nöyrästi sanomisiaan jälkikäteen Ilta-Sanomien haastattelussa ja myösi suoraan tehneensä suuren virheen.

– Nöyrä anteeksipyyntö. On helppo sanoa tässä kohtaa, että olisi pitänyt olla twiittaamatta. Se kun on tehty, niin sille ei enää mitään voi. Ehdottomasti moka harmittaa, Sutinen toteaa Ilta-Sanomille.

– En ole vielä viitsinyt Suville soittaa, kun kello on sen verran vähän ja hän on yöllä ajellut Sotkamosta kotiin. Aion ehdottomasti pahoitella tätä henkilökohtaisesti hänelle. Toivottavasti saisin häneltä jonkinlaisen synninpäästön, Sutinen jatkaa Ilta-Sanomille.