Superpesiksen 4. finaali tarjosi todellista draamaa

Mikko Kanala Superpesiksen Superpesis / Pallomeri.net
Superpesis pesäpallo | Pallomeri.net

Superpesiksen neljäs finaali tarjosi todellista draamaa, kun Vimeplin Veto voitti Sotkamon Jymyn lopulta supervuoroparin jälkeen numeroin 2-1.

Jymy voitti ottelun ensimmäisen jakson suvereenillä esityksellä, mutta toisen jakson Vimpeli vei nimiinsä värikkäiden vaiheiden jälkeen. Vimpelin kuuden vuoroparin ajan unessa ollut sisäpeli käynnistyi kreivin aikaan, kun Henri Puputti löi ajolähtötilanteessa takaa läpi, ja Vimpeli siirtyi johtoon 2-0.

Yleisöstä reagoitiin jo tässä vaiheessa läpilyöntitilanteen erikoisuuteen ja sisävuoron jälkeen myös tuomarit pääsivät kartalle mitä oikein tapahtui. Tilanteessa pallopoika pysäytti Puputin lyönnin takarajan takana, josta syystä tilanteesta ei syntynyt enempää juoksuja. Videotarkastuksen jälkeen Vimpelille merkittiin tilanteesta kuuluneet kaksi lisäjuoksua, josta Sotkamo ei enää toipunut ja siirryttiin supervuoropariin.

Supervuorossa Jymy ei pystynyt rakentamaan tilannetta. Vimpeli puolestaan sai aikaan tilanteen, jonka seurauksena kakkospesän polttoheitosta muodostui kohtalokas harhaheitto, kun Teemu Isoketo toi Vimpelille ratkaisevan juoksun.

Ratkaiseva viides finaali pelataan ensi viikon lauantaina Vimpelissä.