Video: 16-vuotias superlupaus maalasi heti SKA-debyytissään – hävytön häkki nollakulmasta

Matvei Michkov SKA Pietari / Pallomeri.net

KHL:n preseasonilla saatettiin hyvinkin nähdä viitteitä tulevasta, kun SKA:n 16-vuotias superlupaus Matvei Michkov kiskaisi härskin häkin.

SKA Pietari painoi Sotshia turpaan maalein 4-1 KHL:n harjoituskauden ottelussa tiistaina, mutta tulosta merkittävämpi asia oli se, että SKA:n todellinen superlupaus Matvei Michkov säväytti heti ensimmäisessä pelissään seuran edustusjoukkueen mukana.

Vasta 16-vuotias Michkov, jota povataan ansaitusti jo nyt vuoden 2023 NHL-draftin kärkinimeksi, iski SKA:n kolmannen maalin, joka syntyi kolmannen erän loppupuolella.

Mainos alkaa

Michkov voitti terävällä luistelullaan irtokiekkokamppailun, mutta ajautui Sotshin puolustusalueelle tullessaan hieman kulman puolelle. Michkov osoitti kuitenkin neuvokkuuttaan sekä suoranaista härskiyttään keksimällä näppärän ratkaisun.

Hän luisteli aivan maaliviivan tuntumaan, eli noin nollakulmaan, kunnes hän kiskaisi reippaan rannarin kohti maalia ja upotti kiekon sisään Sotshin maalivahdin Magnus Hellbergin kautta. Michkovin tarkka kuti osui Hellbergin käteen ja kimposi siitä yläkulmaan. Michkovin toiminta vaikutti myös hidastusten perusteella siltä, että maali oli kaikkea muuta kuin vahinko.

Vasta joulukuussa 17 vuotta täyttävä superlupaus Matvei Michkov teki hävyttömän maalin SKA-debyytissään:

Katso myös: Video: Marc-Andre Fleury napsi mielettömiä torjuntoja Chicagon treeneissä


Pelaajat:
Joukkueet: