Super Bowl LVI 2022: Cincinnati Bengals – Los Angeles Rams

NFL AFC East Super Bowl
Kuva: Getty Images

Super Bowl LVI käydään sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Los Angelesin SoFi Stadiumilla. Tässä ennakkoasetelmat taistoon!

Super Bowl 2022: Cincinnati Bengals – Los Angeles Rams

Ramsin kannalta lähtökohdat finaaliin ovat oikein maittavat, sillä joukkue pääsee pelaamaan mestaruudesta kotikentällään. Vastassa on kauden suuryllättäjä Cincinnati Bengals, joka nousi kuilusta viime ottelussa ja kaatoi mestarisuosikki Kansas City Chiefsin huimalla tavalla.

Monikaan tuskin osasi odottaa, että Cincinnati Bengals pelaa tämän vuoden Super Bowlissa. Pelinrakentaja Joe Burrow on ollut kauden sensaatiopelaaja, sillä mies debytoi NFL:ssä vasta viime kaudella. Tuo sesonki kuitenkin päättyi vakavaan polvivammaan, joka aiheutti huolta vielä tämänkin kauden alla.

Niin vain Burrow kuitenkin iski hurjalla tavalla läpimurron pöytään ja johdatti joukkonsa uskomattomalla tavalla Super Bowliin. 25-vuotias Burrow on saletti MVP-palkinnon voittaja, mikäli Bengals juhlii mestaruutta.

Bengalsilta kannattaa ottaa seurantaan myös Ja’Marr Chase, joka on pelannut huiman debyyttikauden. Burrow vaati seurajohtoa varaamaan miehen vuoden 2021 varaustilaisuudessa eikä valintaa ole tarvinnut katua, sillä laitahyökkääjä on ollut uskomaton.

Los Angeles Rams on kuitenkin iso haaste kaskessa, sillä ennakolta joukkue on selvästi suurempi suosikki mestariksi. Matthew Stanfordin, Cooper Kuppin ja Aaron Donaldin johtama joukkue on edennyt vakuuttavasti finaaliin. Kolmikko on isossa osassa, mikäli Rams mielii voittoon. Kupp on kauden ehdottomia tähtipelaajia, joka on myös Stanfordin ykköskohde. Sen sijaan Donald kuuluu NFL:n eliittiin puolustuksessa. Sisempi linjamies on hyökkäyksen linjalle suorastaan painajainen.

Kumpi vie pidemmän korren? Se nähdään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 1:30 alkaen.

Oletko Super Bowl -tietäjä?

Nyt kauden huipennuksen kynnyksellä on loistava tilaisuus lähteä mittaamaan myös NFL-tietämyksesi. Kyseessä ei ole mikä tahansa visa, vaan tarjolla on 10 000 € Jackpot. Sinun ei tarvitse vastata kuin muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen, täyttää ehdot ja olet mukana rahapalkinnon tavoittelussa.

Tarkemmat ohjeet NFL-visasta pääset lukemaan TÄÄLTÄ!