Todella hämmentävä tilanne Suomi-sarjassa – tuomari kuuli vihellyksiä ja heitti koko yleisön pihalle

Markus Peltola heittää yleisön ulos

Suomi-sarjan ottelussa S-Kiekko-Hunters nähtiin erikoinen tapaus, kun päätuomari Markus Peltola heitti koko yleisön ulos hallista.

Suomi-sarjan ottelu Seinäjoen S-Kiekon ja Porvoon Huntersin välillä oli varsin jännittävä peli, joka päättyi kotijoukkueen rankkarivoittoon maalein 4-3. Erikoiseksi ottelun tekee se, ettei katsomossa ollut lainkaan yleisöä toisesta erästä lähtien.

Syynä tähän oli radikaali ratkaisu, jonka ottelun päätuomari Markus Peltola päätti tehdä kesken toisen erän. Peltola näet käski järjestyksenvalvojia poistamaan koko yleisön katsomosta.

Mainos alkaa:

Peltola kyllästyi siihen, että katsomosta kuului vihellyksiä kesken pelin. Toisen erän alkupuolella erään vihellyksen jälkeen Peltola puhalsi pilliinsä, keskeytti pelin, luisteli toimitsija-aitiolle ja käski kuuluttajaa ilmoittamaan, että ellei viheltely lopu, halli tyhjennetään. Muutamaa minuuttia myöhemmin yleisöstä kuului jälleen vihellyksiä, jolloin Peltola toteutti uhkauksensa ja ilmoitti kuuluttajan välityksellä, ettei peli jatku ennen kuin halli on tyhjennetty.

Ratkaisu sai ymmärrettävästi syyttömät yleisön edustajat raivoihinsa ja ottelutallenteelta kuuluu selkeästi, millaista palautetta Peltola ratkaisustaan sai. Peli seisahtui noin 10 minuutiksi ennen kuin yleisö saatiin hallista pihalle ja Peltola oli valmis jatkamaan peliä. Pöytäkirjan mukaan paikalla oli 282 katsojaa.

S-Kiekon puheenjohtaja Teemu Pukkila ei ollut itse paikalla, mutta vahvisti Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, että kyse tosiaan oli viheltelystä, mutta kuten videoltakin melko selvästi kuuluu, ei kyseessä ollut pilli, vaan katsoja tai katsojat vihelsivät ihan omalla suullaan.

Pukkila kertoo, että Peltolan mukaan vihellykset häiritsivät pelin tuomarointia.

– Joku henkilö oli kertaalleen poistettu, mutta sekään ei ollut riittänyt. Ilmeisesti se viheltely oli joltain muulta taholta sitten jatkunut, Pukkila kertoi Iltalehdelle.

Pukkila muistutti samaan hengenvetoon, että äänenkäyttö kuuluu jääkiekko-otteluihin. Hän sanoo äärimmäisen toimenpiteen aiheuttaneen paikalla olleissa hämmennystä.

– Sitä oli kovinkin paljon ihmetelty, Pukkila sanoi.

Päätuomari Markus Peltola heittää koko yleisön ulos Suomi-sarjan ottelusta:

Katso myös: Risto Dufva nauratti jälleen lehdistötilaisuudessa – “Pojat menee hotelliin ja mä meen rouvan kanssa lusikkaan”