Pekka Jormakka iski Ruotsi-ottelun voittomaalin – ensimmäinen häkki Leijonissa lähes kuuteen vuoteen!

Pekka Jormakka Leijonat

Leijoniin palannut Pekka Jormakka teki Ruotsi-ottelun voittomaalin. Se oli hänelle ensimmäinen maajoukkuemaali lähes kuuteen vuoteen.

Ruotsin EHT-turnauksesta tuli lopulta Leijonien näytös, sillä Suomi voitti kaikki kolme otteluaan ja huipensi turnausrupeamansa kepittämällä sunnuntain päätösottelussa isäntämaa Ruotsin maalein 2-1.

Suomen voittomaaliksi jääneen osuman iski Pekka Jormakka ja maali syntyi toisen erän lopulla, kun hän vei Leijonat 2-0-johtoon. Edellisen kerran Leijonissa vuoden 2018 MM-kisoissa pelannut Jormakka pääsi Eemeli Suomen syötöstä puolittaiseen läpiajoon. Jormakka kiskaisi kiekon tarkalla vedolla takakulmaan.

Koska Jormakan edellisestä maaottelusta oli jo kelpo kotvan verran aikaa, niin näin oli tietysti asia myös edellisen maaottelumaalin suhteen. Maali oli Jormakalle ensimmäinen Leijona-paidassa lähes kuuteen vuoteen, sillä edellinen onnistuminen tapahtui huhtikuussa 2018. Silloinkin vastassa oli Ruotsi ja ottelu oli Leijonien kenraaliharjoitus ennen MM-kisoja.

Pekka Jormakka niittaa voittomaalin Ruotsin reppuun:

Katso myös: Ottawan Ridley Greig painoi kiekon lämärillä tyhjiin – Toronton Morgan Rielly pimahti ja kävi sikamaisesti päälle


Pelaajat:
Joukkueet: