Suomi avasi Nuorten MM-kisat 6-0-voitolla – Valko-Venäjä täysin vastaantulija

salibandyn suomi futsal pallomeri.net
salibandyn suomi futsal pallomeri.net

Jääkiekon Nuorten MM-kilpailut pyörähtivät tänään tapaninpäivänä käyntiin Suomen Helsingissä! Suomi kohtasi B-alkulohkon avausmatsissaan Valko-Venäjän ja täpötäyden Hartwall Arenan riemuksi Suomi voitti ottelun tyylikkäästi numeroin 6-0 (0-0, 1-0, 5-0).

Ottelun avauserä oli maaliton ja vaikka Suomen komennossa edettiin, niin pientä jännitystä oli havaittavisssa pelaajien otteissa. Toisessa erässä Suomi lisäsi vauhtiaan ja loi jatkuvasti erinomaisia maalipaikkoja, mutta valkovenäläismaalivahti oli aivan liekeissä. Toisen erän lopussa nähtiin sitten vihdoinkin avausmaali, kun Sebastian Aho syötti ja ottelun päällikkö Jesse Puljujärvi ujutti kiekon verkkoon, 1-0!

Päätöserän alussa Valko-Venäjä sai luotua vaarallisen hässäkän ja tasoitusmaali oli lähellä. Kuitenkin heti perään Suomi rankaisi, kun Puljujärvi jakeli ihanasti ja Patrik Laine täräytti suoraan syötöstä lukemiksi 2-0!

Mainos alkaa

Sami Niku vei Suomen 3-0-johtoon ja viimeistään tässä vaiheessa ottelu oli taputeltu. Sitten olikin Puljujärven vuoro tehdä illan toisensa ja lukemat 4-0. Sebastian Repo runnoi maalinedustalta 5-0 ja aivan lopussa Mikko Rantanen pani kiekon tyhjiin ja 6-0. Suomen maalilla Veini Vehviläinen pelasi mukavasti nollapelin.

Suomen seuraava ottelu on maanantaina kello 18:00 ja vastassa on kivikova Venäjä. TV2 näyttää tuonkin ottelun suorana lähetyksenä.