Uskomaton suoritus! Suomi nappasi MM-hopeaa miesten viestistä!

Suomen Iivo Niskanen olympialaiset 2022 Suomi
Kuva: Getty Images

Suomi teki jäätävän suorituksen perjantaina, kun se nappasi vastoin ennakko-odotuksia miesten viestistä MM-hopeaa.

Suomen osalta MM-kisat olivat sujuneet todella heikosti, sillä mitalitili oli avaamatta vielä ennen miesten viestiä.

Miesten viesti ei ennakolta kuulunut niihin matkoihin, jossa Suomelta voitiin odottaa mitalia, sillä kysymysmerkkejä oli paljon. Miesten puolella onnistumiset kauden mittaan olivat olleet niin vähissä, että valmennus teki viestiin kovan ratkaisun ja laittoi ankkuriksi 20-vuotiaan Niko Anttolan, joka oli vielä melkoinen keltanokka aikuisten tasolla. Kyseessä oli kuitenkin todellinen superlupaus, jolle on asetettu hirmuiset odotukset tulevaisuuteen.

Suomen viesti sai täydellisen startin, kun Ristomatti Hakola toi Suomen vaihtoon iskuasemissa. Norja oli omilla teillään heti alusta lähtien, mutta taistelu muista mitaleista oli aivan auki. Iivo Niskanen lähti toiseen osuuteen hurjalla raivolla ja alkoi karkaamaan muilta. Niskanen saikin revittyä reippaan eromatkan Perttu Hyväriselle, joka joutui kuitenkin kovaan paikkaan, sillä takana tuli kovia nimiä.

Hyvärinen onnistui kuitenkin pitämään eron raskaalla vapaan osuudella ja päästi superlupaus Anttolan toisena matkaan.

Anttola joutui raastavaan paikkaan, sillä nuorukaisen piti pitää pää kylmänä, mutta hiihtää sen verran kovaa, että muut eivät tavoittaisi hiihtäjää. Anttola hiihti taktisesti upean osuuden, sillä ero ei missään vaiheessa murentunut, vaikka takaa-ajajat saivatkin hieman kurottua eroa.

Anttola toikin Suomen huikealla tavalla toisena maaliin ja varmisti Suomelle viestimitalin 14 vuoden tauon jälkeen. Norja vei suvereenisti voiton, kun taas pronssi meni Saksalle.