Suomi-Kanada: Silmä tarkkana – näihin asioihin MM-finaali ratkeaa!

Suomi-Kanada: Silmä tarkkana – näihin asioihin MM-finaali ratkeaa!

Suomi hamuaa kolmatta MM-kultaansa, kun taas vastustaja Kanadaa mielii murjaista kullan kylkeen jo 27. kerran. Tässä kannujahdin kolme isoa pointtia!

3. Maltti

Tällä tarkoitetaan kahta eri asiaa. Ensiarvoisen tärkeää on pelillinen maltti, eli se, ettei pelata itseään ulos tilanteista, hätäillä ratkaisuhetkillä kiekon kanssa tai hämmennytä paineen alla. Toiseksi, kun vastassa on Kanada, niin voimme olla varmoja siitä, että koiruuksia, kuumentamista ja pään soittoa on luvassa jokaisessa tilanteessa sen aikana ja pomminvarmasti sen jälkeen. Kunhan Suomi pitää jäitä hatussa missä tahansa tilanteessa ja malttaa sekä uskaltaa pelata pelin kulloinkin vaatimalla tavalla, niin Leijonilla on kaikki mahdollisuudet päättää turnaus voittoon.

2. Maalinedustat

Tämä on Kanadan hyökkäyspään vahvuuksista perinteisin. Tsekki teki semifinaalissa sen virheistä karmeimman, eli meni antamaan Kanadalle millinkin verran tilaa, minne ajaa. Kanada ei vain ottanut tilaa, vaan se riuhataisi sen Tsekkiparkojen tassuista niin räväkästi, että heidän silmänsä pyörivät päässä vielä juhannuksena. Kanada söi Tsekit elävältä tämän takia. Suomi on ollut oman maalin edessä vahva, mutta siihen tarvitaan vielä pari vaihdetta lisää.

Toinen tarina on Kanadan päässä. Tämä on perinteisesti ollut myös Kanadalle niin vahvaa ydinosaamisaluetta, että heidän maalinedustansa voisi yhtä hyvin nimetä uudeksi provinssiksi. Mutta tämän Kanadan peräpää on rakennettu hieman totuttua kiekollisempin yleispuolustajien varaan, eivätkä he todellakaan ole olleet täysin kotonaan, kun kiekko viihtyy hieman pitempään heidän alueellaan tai kun sitä pelataan maalille. Liekö sitten kyse tottumisesta kaukalon kokoon ja sitä kautta ajoitusten valskaamisesta vai mistä, mutta Kanadan maalin edestä on kisoissa lapioitu oudon monta maalia.

Tämä on ollut myös osa-alue, jossa Leijonilla on ollut varaa parantaa. Suomi painii ansiokkaasti tiloja maalin edestä itselleen, mutta ajoitukset ja iskut kakkoskiekkoihin ovat jättäneet vielä toivomisen varaa. Nyt, jos koskaan olisi poikaa päästä lapioimaan pari oikein ihanan rumaa riparimaalia.

1. Kevin Lankinen vs. Matt Murray

Tätä taisteluparia ei voi liikaa alleviivata. Noin puoli Suomea ja samanlainen siivu koko kiekkoilevaa maailmaa on tähän mennessä nähnyt edes välähdyksen tai pari Lankisen urotöistä. Tosiasia kuitenkin on, että hänenkin täytyy löytää vielä se vaadittava lisäboosti peliinsä, jolla pistetään toisessa päässä seisova huippuveskari pakettiin.

Reboundkontrollin on oltava huippuluokkaa, Lankinen ei saa sortua ylipelaamiseen ja hänen täytyy löytää reiät, joista nähdä kiekko, kun trafiikki on kovimmillaan.

Lankinen on kasvanut yhden turnauksen aikana jo mittavasti maalivahtina, mutta vaikka hänen takanreunustaan koristavatkin jatkossa legendaarisen Henrik Lundqvistin sekä NHL:n parhaaksi veskariksi tituleeratun Andrei Vasilevskin päänahat, niin vaikka mainitut nimet ovat painokkaita, ei kumpaakaan löydy vielä sen kaikkien himotuimman pystin, eli Stanley Cupin kyljestä.

Murrayn nimi siellä on. Kahteen kertaan. Murray on siis tullut kahdesti voittajana niin helvetillisen painekattilan läpi, ettei Lankis-Keke voi sitä edes kuvitella. MM-finaalissa on kyse kuitenkin yhdestä pelistä. Ja se peli Lankisen täytyy voittaa.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut