Suomen suksihuoltaja avautui Ylelle hiihtäjien käytöksestä – ”Kyllä huomenta täytyy pystyä sanomaan”

Suomen suksihuoltaja avautui Ylelle hiihtäjien käytöksestä – ”Kyllä huomenta täytyy pystyä sanomaan”

Suomen suksihuoltaja Ari Marjetta antoi rehellisen haastattelun Ylelle, missä mies vastasi suomalaisten hiihtäjien esittämään kritiikkiin.

Suomalaiset hiihtäjät eivät ole olleet alkuunkaan tyytyväisiä suksiinsa, vaan arvostelu on ollut enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tämä on huomattu myös suomalaisten huoltokopilla.

– Jos latuja on kisoissa suolattu, niin on huoltoakin heti sprinttipäivästä asti, toteaa Suomen huollon kokenut Ari Marjetta Ylelle.

Marjettan mukaan ongelmia on myös hiihtäjien käyttäytymisessä, sillä yksinkertaiset käytöstavat loistavat poissaolollaan.

– Arvostus ihmisiä kohtaan, sitä tarvitaan lisää. Kyllä huomenta pitää pystyä sanomaan, kun tullaan rekkaan aamulla. Ei voi kävellä viiden huoltomiehen ohi ja kysyä, missä sukset on?

Marjetta vierittää myös vastuuta urheilijoille, sillä huoltajan mukaan urheilijoiden pitäisi tuntea paremmin kalustonsa.

– Urheiljoiden pitäisi myös tuntea kalustonsa paremmin. Tuntuu, että aina on vähän liian kiire. Lenkin jälkeen pitäisi olla aikaa keskustella ja kun urheilja tekee suksivalinnan itse, on sen valinnan takana myös itse seisottava.

Suomen suksihuoltaja Ari Marjettan haastattelun löydät Ylen sivuilta!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut