Huikaiseva yllätys! Suomen naisten viestijoukkue nappasi MM-pronssia!

Suomen
Kuva: Getty Images

Suomen naisten viestijoukkue venyi suorastaan huimaan suoritukseen torstaina, sillä tuloksena oli MM-pronssia.

Suomelle ei ennakkoon annettu paljoakaan mahdollisuuksia, sillä Ruotsin ja Norjan piti olla ylivoimaisia suosikkeja ja näiden peesissä Venäjä ja USA olivat vahvimmat kandidaatit pronssille.

Viestin alku osoitti kuitenkin jälleen kerran arvaamattomuutensa, sillä Ruotsin avausosuuden hiihtäjä jäi jo pahimpien uhkaajien kyydistä. Kuitenkin toinen osuus tarjosi täysin odottamatonta draamaa, sillä Ruotsin Charlotte Kalla jäi totaalisesti muiden vauhdista. Naisen sukset eivät pelittäneet alkuunkaan ja Ruotsin mitalisaumat kuihtuivat taivaan tuuliin.

Mainos alkaa

Sen sijaan Norja ja Venäjä karkasivat hyvissä ajoin muilta, joten siltä osin mitalit olivat jaettu. Kuitenkin pronssista käytiin kova taistelu, sillä USA, Saksa ja Suomi omasivat kaikki mahdollisuudet 3. sijaan.

Ratkaisut jäivät viimeiseen osuuteen, johon Krista Pärmäkoski ja Jessica Diggins lähtivät ennakkoon taistelemaan pronssista. Saksa tippuikin kaksikon kyydistä, joten Suomen mitali oli jälleen askeleen lähempänä.

Lopulta Pärmäkoski onnistui pesemään upealla tavalla Digginsin loppukirissä ja toi Suomen jopa sensaatiomaisesti kolmantena maaliin. Voitto meni Norjalle ja MM-hopeaa nappasi Venäjä.

Mitali oli Suomelle kisojen kolmas, sillä aikaisemmin menestystä on tullut yhdistetystä sekä miesten parisprintistä. Seuraava mahdollisuus mitaliin koittaa perjantaina, jolloin ohjelmassa on miesten viesti.