Lehti: Suomen maajoukkueen johto oksenteli humalassa alaikäisten turnauksessa – “Täysin tuomittavaa”

HIFK Liigaan Kanadan Suomen U18 MM-kisat TUTO IIHF Jääkiekko Pelaajayhdistys Kanadan NHL Pelaajayhdistyksen
Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkueen johto on herättänyt pahennusta Ruotsissa järjestetyssä alle 17-vuotiaiden turnauksessa.

Tranås Tidningin mukaan Suomen johto olisi käyttäytynyt sopimattomasti ja sekoillut humalassa. Lehden mukaan nämä humalaiset henkilöt olisivat myös oksentaneet bussissa. Ruotsin jääkiekkoliiton palkkalistoilla oleva turnauksen johtaja Magnus Mårtensson vahvisti tapahtumat lehdelle.

– On tapahtunut asioita, jotka eivät ole toivottavia, sen voin sanoa, Mårtensson totesi, muttei tarkentanut tapahtunutta.

Mainos alkaa:

– On mahdotonta hyväksyä tällaista käytöstä. Me olemme kertoneet tämän myös Suomen jääkiekkoliitolle, Mårtensson jatkaa haastattelussa.

MTV Urheilu haastatteli Suomen jääkiekkomaajoukkueiden GM:ää Kimmo Oikarista, joka vahvisti saaneensa raporttia viikonlopun tapahtumista.

– Olen pyytänyt asianomaisilta selvityksen, jotta saan tarkat faktat siitä, mitä on tapahtunut, ennen kuin lähden etenemään seuraavaan vaiheeseen, Oikarinen kertoo MTV Urheilulle.

Tilanne ei missään nimessä ole mieluinen, sillä johtohenkilöiden käyttäytyminen on karannut täysin käsistä alaikäisten turnauksessa.

– Täysin tuomittavaa jokaisessa urheilulajissa lasten ja nuorten urheilussa. En hyväksy, eikä Jääkiekkoliitto missään nimessä hyväksy tällaista, Oikarinen jyrähtää MTV:lle.