Suomen maajoukkue eteni box lacrossen EM-kisojen mitalipeleihin!

Suomen

Suomen maajoukkue jatkoi voitokasta taivalta Saksan Hannoverissa järjestettävissä box lacrossen EM-kisoissa.

Suomi oli alkulohkossa suorastaan murskaavan ylivoimainen, sillä ensiksi kaatui Serbia numeroin 18-5. Tämän jälkeen Belgia jäi vielä pahemmin jyrän alle, kun Suomen voitto kirjattiin lukemiin 18-1. Myöskään Ruotsista ei ollut yllättämään, vaan Suomi päätti alkulohkon 17-3-voittoon.

Lohkovoitto tarkoitti sitä, että keskiviikkona puolivälierissä vastaan asettui Slovakia, joka olikin sitten jo astetta kovempi haaste.

Puolivälierästä muodostuikin melkoinen trilleri, josta ei käänteitä puuttunut. Suomi oli lähes koko ajan kuskin paikalla, mutta Slovakia roikkui väkisin mukana taistossa.

Roope Jokela otti joukkueen reppuselkään

Kahteen ensimmäiseen erään peräti neljä maalia iskenyt Roope Jokela johdatti Suomen 8-5-johdossa kolmanteen erään. Jokela jatkoi maalitehtailua myös 3. erässä, joka päättyi lopulta lukemiin 2-2. Näin ollen päätöserään lähdettiin Suomen 10-7-johdossa.

Ottelu näytti jo ratkeavan, kun Jarno Aaltonen laittoi hatullisen täyteen ja Suomi karkasi 14-9-johtoon. Slovakia ei ollut kuitenkaan vielä viimeistä sanaa sanonut, sillä maa iski alle kolmessa minuutissa neljä maalia ja nousi jo maalin päähän.

Tämän jälkeen ei onneksi enää maaleja nähty, joten Suomi jatkaa neljän parhaan joukkoon 14-13-voitolla. Suomen ehdoton tähti oli Roope Jokela, joka kirjautti puolivälierään tehot 5+3. Aaltonen säesti hyvin kolmella osumallaan.

Suomi kohtaa torstaina välierässä kisaisäntä Saksan. Ottelu käynnistyy klo 20:30 ja panoksena on paikka EM-finaaliin!