IL: KHL:n Suomen tv-oikeudet ovat yhä kaupan, vaikka kausi on jo ovella – ”Hinta on kova”

CSKA-Jokerit kohellus / Pallomeri.net

Jokereiden ja KHL-kiekon ystävät joutuvat yhä elämään epätietoisuudessa siitä, että näkyykö sarjan pelejä Suomessa alkavalla kaudella.

KHL:n Suomen tv-oikeudet ovat yhä ilman omistajaa, vaikka sarja alkaa Jokereiden osalta jo 2. syyskuuta. Iltalehti uutisoi, että oikeuksille saattaa löytyä ottaja, sillä lehden mukaan ainakin MTV on neuvotellut asiasta.

– Olemme aina kaikista urheilun tv-oikeuksista tietyllä tavalla kiinnostuneita. Keväällä juttelimme KHL:n oikeuksien myyjän kanssa, sanoo MTV:n urheiluoikeuksien johtaja Jukka Raatikainen IL:lle.

KHL:n oikeuksia kauppaa liigan toimeksiannosta saksalainen Sportfive-yhtiö.

– Oikeuksienhaltijan pyynti ja potentiaalisten suomalaisten ostajien halu näistä oikeuksista maksaa, niissä on iso ero, Raatikainen muotoilee.

Suomalaiset yhtiöt ovat luonnollisesti kiinnostuneet ensisijaisesti Jokereiden otteluiden oikeuksista.

– Ostaja voi ehdottaa saksalaisille myyjille sopimuksen sisältöä. Me olemme suullisesti keskustelleet Jokereiden kaikista 56 ottelusta ja playoffseista sekä 30:sta vapaasti valittavasta muusta pelistä. Neuvottelut ovat auki, eikä mitään deadlineä ole olemassa siitä, milloin ne pitäisi päättää, Raatikainen toteaa.

KHL:n lähetysoikeudet kuuluivat vielä viime kaudella Tukholmassa päämajaansa pitävälle Nordic Entertainment Groupille. Sopimus päättyi keväällä, eikä V Sport -kanavaryppään emoyhtiö ole tällä tietoa jatkamassa sitä alkavalla kaudella.

IL:n jutussa kuitenkin muistutetaan, että tv-oikeusasioissa tapahtuu kuitenkin usein erikoisia ja nopeitakin muutoksia. Kun sarjan alku lähenee, saattaa oikeuksien hinta tippua, mikäli ostajaa ei ole löytynyt, joten tämän myötä on yhä mahdollista, että V Sport -kanavat omistava NENT Group saattaa vielä iskeä kiinni oikeuksiin.

IL:n tietojen mukaan neuvotteluissa saattavat olla mukana myös muun muassa Yle ja Sanoma Oy.

Tsekkaa myös: Video: Amur-hyökkääjä upotti näyttävän rankkarin – kädet kävivät salamannopeasti