Suomen maajoukkuejohtoa syytettiin kännisekoilusta – liitto latasi nyt vastineen ja kiisti ruotsalaisten syytökset

Jääkiekko SM-sarja Suomen
Kuva: Getty Images

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuejohtoa syytettiin Ruotsissa kännisekoilusta, joka olisi johtanut oksenteluun bussissa.

Alkuviikosta Ruotsista kantautui melkoisia uutisia, kun Ruotsin jääkiekkoliitonkin kerrottiin ottaneen yhteyttä ja syyttäneen Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuejohtoa epäasiallisesta käyttäytymisestä. Tähän kerrottiin liittyneen myös kännissä oksentelua bussissa.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen tiedotti perjantaina, ettei tutkinnassa ole ilmennyt mitään viitteitä siitä, että väitteet pitäisivät paikkansa.

Mainos alkaa:

– Olemme nyt kuulleet kaikkien paikalla olleiden näkemykset tapahtuneesta, eikä esille nostetun kaltaista epäasiallista käytöstä ole tullut esiin, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen kirjoittaa tiedotteessa.

– Olemme Ruotsin Jääkiekkoliiton kanssa yhtä mieltä siitä, että illan tapahtumat eivät vastaa niistä mediassa esitettyä kuvausta.

Jääkiekkoliiton tiedotteessa myönnetään yhden henkilön voineen pahoin bussissa, mutta tämän taustalla ei ollut alkoholi, vaan muut syyt. Oksentelu oli tapahtunut turnausohjelmassa olleelta ravintolaillalliselta palatessa. Samaan aikaan joukkue oli viettänyt vapaailtaa hotellilla erään joukkueenjohtoon kuuluneen henkilön valvonnassa.