Suomen jääkiekkoliitto antoi kovan ukaasin IIHF:lle – ”Venäjä ja Valko-Venäjä suljettava toiminnan ulkopuolelle”

Suomen jääkiekkoliitto / Pallomeri.net

Suomen jääkiekkoliitto tiedottaa vaativansa IIHF:ltä, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan kokonaan ulos kansainvälisestä toiminnasta.

Suomen Jääkiekkoliitto, joka harvemmin julkisesti keikuttaa venettä, on nyt päättänyt lyödä korttinsa näyttävästi pöytään. Liitto ilmoittautui julkisesti mukaan rintamaan, joka vaatii kansainväliseltä jääkiekkoliitto IIHF:ltä radikaaleja toimenpiteitä.

– Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardifin kanssa. Olemme kertoneet Suomen jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan. Totesimme myös, ettei ole mahdollista, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin miesten MM-kisoihin, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo tiedotteessa.

Myös Latvian ja Sveitsin jääkiekkoliitot ovat vaatineet julkisesti samaa. Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot neuvottelevat tänään maanantaina. Neuvotteluissa pohditaan, että millaisia muutoksia Venäjän sulkeminen kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle aiheuttaa Euro Hockey Tour -maiden keskinäiseen maajoukkuetoimintaan.

Tsekkaa myös: Kärpät vaihtaa valmentajaa – Jokerit vapautti Lauri Marjamäen Ouluun