“Olen elänyt jatkuvassa pelossa” – Stuttgartin pelaaja kertoi valehdelleensa ikänsä ja nimensä

stuttgartin Silas Wamangituka / Pallomeri.net

Bundesliigan Vfb Stuttgartin kongolaispeluri Silas Wamangituka on paljastanut tulleensa Saksaan ja pelanneensa väärällä henkilöllisyydellä.

Bundesliigan Vfb Stuttgartin kongolalainen huippulupaus Silas Wamangituka teki yllättävän paljastuksen, kun hän tiedotti seuransa välityksellä valehdelleensa sekä nimensä että ikänsä.

Wamangituka kertoi, että hänen oikea nimensä olevan Silas Katompa Mvumpa. Samalla hän paljsti syntyneensä vuotta aikaisemmin kuin mitä oli aiemmin kerrottu, eli vuonna 1998.

Syy salailuun oli petos, jonka pääarkkitehtina oli hänen entinen pelaaja-agenttinsa. Kolme vuotta sitten Mvumpan agentti muutti hänen henkilöllisyystietojaan rikkoakseen yhteydet pelaajan entiseen seuraan Kongossa ja samalla vahvistaakseen otettaan hänestä.

Agentti oli väittänyt Mvumpalle muun muassa, ettei tämä pystyisi enää palaamaan Kongosta takaisin Eurooppaan, ellei hän vaihtaisi nimeään ja ikäänsä. Agentin uskotaan myös napanneen suurimman osan asiakkaansa palkoista.

– Olen elänyt jatkuvassa pelossa viimeiset vuodet ja olen ollut todella huolissani perheeni turvallisuudesta Kongossa. Nyt olen helpottunut ja toivon rohkaisevani muita samoja asioita kokeneita pelaajia tekemään samoin, Mvumpa sanoo seuran tiedotteessa.

Stuttgart kertoo tiedotteessaan tutkivansa asiaa Saksan jalkapalloliiton kanssa. Seura uskoo, ettei Mvumpa saa rangaistusta ja että hän saa pitää pelilupansa.

Tsekkaa myös: Video: Jäätävä pamaus keskeytti jalkapallomatsin kuin seinään – voimalaitoksen tornit romahtivat sekunneissa


Joukkueet: