Steven Gerrardin Rangers on Skotlannin mestari – tilastofakta kertoo paljon sarjan tilanteesta

rangers skotlannin mestari - pallomeri.net

Steven Gerrardin luotsaama Rangers varmisti sunnuntaina Skotlannin liigan mestaruuden ensi kertaa sitten kevään 2011, ja katkaisi samalla Celticin kahdeksan mestaruuden putken.

Mestaruus varmistui, kun Rangers hoiteli viikonlopun oman ottelunsa St. Mirreniä vastaan 3-0, kun taas Celtic jäi maalittomaan tasapeliin vierasottelussaan Dundee Unitedia vastaan.

Rangersin tapauksessa mestaruudesta voidaan puhua “nousuna takaisin huipulle”, sillä seura pudotettiin vuonna 2012 talousongelmien vuoksi neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle, josta se joutui kahlaamaan tiensä takaisin pääsarjaan ja mestariksi saakka.

Rangersin ja Celticin dominoinnista Skotlannin futiskentillä kertoo paljon se tilastofakta, että Rangersilla mestaruuksia on nyt 57 ja Celticillä 54. Seuraavaksi eniten mestaruuksia ovat onnistuneet voittamaan Aberdeen, Hearts ja Hibernian – kaikki tahoillaan neljä kertaa.

Viimeksi, kun mestariksi kruunattiin joku muu kuin Celtic tai Rangers, elettiin kevättä 1985. Tuolloin tempussa onnistui Aberdeen.

Steven Gerrard on luotsannut Rangersia vuodesta 2018 lähtien.

Rangers kaatoi viikonloppuna St. Mirrenin:

Mikäli video ei syystä tai toisesta näy laitteellasi, voit katsoa sen Skotlannin Valioliigan YouTube-kanavalla.


Joukkueet: ,