Autraliassa jymy-yllätys: Stefanos Tsitsipas kaatoi Roger Federerin

Stefanos Tsitsipas Australian avoimet - pallomeri.net

Australian Openin neljännellä kierroksella nähtiin melkoinen paukku, kun 20-vuotias kreikkalaispoika Stefanos Tsitsipas marssi puolivälieriin Roger Federerin yli erin 3-1.

Turnauksen voittoa puolustanut sveitsiläislegenda vei avauserän nimiinsä tie-breakin jälkeen ja oli selvästi niskan päällä myös toisessa erässä. Breikkejä ei kuitenkaan nähty ja edessä oli jälleen katkaisupeli, jonka kreikkalainen onnistui viemään nimiinsä.

Kolmas erä meni Tsitsipasille 7-5 ja ja neljäs jälleen tie-breakin jälkeen lukemin 7-6.

Ottelu oli kauttaaltaan erittäin laadukasta peliä ja matsi tullaankin varmasti muistamaan tennisfanien keskuudessa pitkään. Vaikka miehet pelasivatkin “vain” neljä erää, he viipyivät silti kentällä peräti neljä tuntia. Omiaan tätä muisteloa on toki avittamassa sekin fakta, että 20. tammikuuta vuonna 2019 tullaan muistamaan “sinä päivänä, kun Stefanos Tsitsipas kaatoi Roger Federerin Australian avoimissa”.

Tsitsipas kohtaa puolivälierässä Roberto Bautista-Agutin, joka ehkä hieman yllättäen kaatoi omassa neljännen kierroksen matsissaan Marin Cilicin viisieräisen taiston jälkeen 3-2. Federerin ja Tsitsipasin matsia kuvaa hyvin se vertaus, että Bautista ja Cilic viettivät kentällä vain 10 minuuttia pidempään, vaikka pelasivatkin täydet viisi erää.

HUOM! Kaikki Australian avointen ottelut näet ilmaiseksi tästä linkistä!

Turnauksen kaavion kokonaisuudessaan voit tsekata Australian Openin nettisivuilla.

Henri Kontinen ja John Peers jatkoivat vakuuttavasti

Suomalais-australialainen pari Henri Kontinen ja John Peers selvitti tiensä nelinpelin puolivälierään, kun he kaatoivat Radu Albotin ja Malek Jazirin suoraan erin 2-0 (7-6, 6-4).

Ottelu näytti olevan jo selvää pässinlihaa toisen erän 5-1-tilanteessa, mutta moldovalais-tunisialainen pari käytti Kontisen ja Peersin pienen hyvänolon tunteen hyväkseen ja he onnistuivat tekemään myös toisesta erästä vaikean vastustajalleen.

Kontinen ja Peers kohtaavat puolivälierässä voittajan ottelusta Bruno Soares / Jamie MurrayKevin Krawietz / Nikola Mektic.

Myös Kontisen ja Peersin tuleva matsi on nähtävissä ilmaisen live streamin välityksellä.


Pelaajat: ,