Yle: Veikkausliigan toimitusjohtaja paljastaa, ettei Suomessa ole mahdollista antaa porttikieltoja stadioneille

Timo Marjamaa Veikkausliigan toimitusjohtaja

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa paljasti Ylen haastattelussa, ettei hulinoitsijoille ole mahdollista antaa porttikieltoja.

Veikkausliigassa maanantai-iltana pelattu Stadin derby jouduttiin keskeyttämään, kun HJK:n ja HIFK:n kannattajat hulinoivat tahoillaan ja aiheuttivat mellakkapoliisien puuttumisen tapahtumiin.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa tyrmäsi Ylen haastattelussa kannattajien häiriökäyttäytymisen totaalisesti.

– He eivät ymmärrä, että jalkapallo on yhteinen laji ja se kuuluu kaikille. Sitä ei voi ottaa panttivangiksi ja tehdä, mitä huvittaa. Kyllä se erittäin valitettavaa on, että tietty ryhmä haluaa tehdä asioita täysin piittaamatta muiden tekemisistä, Marjamaa sanoo.

Poliisi otti ottelun aikana kiinni 11 ja sen jälkeen vielä 24 henkilöä. Poliisi myös takavarikoi noin sata kappaletta erilaisia pyroteknisiä tuotteita.

Marjamaa paljastaa haastattelussa myös hätkähdyttävän faktan. Suomessa ei näet ole lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi yksittäisille henkilöille pysyvien porttikieltojen antamisen.

Hän viittasi Suomen urheilun eettisen keskuksen maanantain julkaisemaan selvitykseen, jonka mukaan Suomen nykyinen lainsäädäntö ei tunne porttikiellon käsitettä. Selvityksen mukaan porttikieltojärjestelmää ei Suomessa voida toteuttaa sopimusperusteisesti perusoikeussäännösten, kokoontumislain ja yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain puitteissa

Marjamaa toki lisää, ettei porttikieltojenkaan jakaminen välttämättä auttaisi.

– Peliin pystyy ostamaan joka tapauksessa lippuja ja tulemaan porttimyynnin kautta. Tässä on omat haasteensa, miten innokkaimmat villitsijät saadaan sieltä pois, Marjamaa toteaa.

Tsekkaa myös: Stadin derby keskeytettiin – kannattajat hulinoivat, pelaajat vietiin koppiin ja mellakkapoliisit tulivat hätiin


Joukkueet: ,