Stadin derby keskeytettiin – kannattajat hulinoivat, pelaajat vietiin koppiin ja mellakkapoliisit tulivat hätiin

HJK-fanit stadin derby

Odotettu Stadin derby HJK:n ja HIFK:n välillä eskaloitui hulinoinniksi, jonka vuoksi ottelu jouduttiin keskeyttämään minuuteiksi.

Kauden viimeinen Stadin derby on ollut odotettu tapaus jalkapallokalenterissa, vaikka HJK ja HIFK ovatkin eri päissä sarjataulukkoa. Tai ehkä se olikin sitä juuri siksi, että todennäköisesti kyseessä on viimeinen derby vähään aikaan, sillä HIFK on vahvasti putoamisuhan alla.

Näin ollen poliisikin oli varautunut jo ennalta mahdolliseen hulinointiin ja varoitteli etukäteen, että välikohtausten riski on korostunut asetelmien vuoksi.

Poliisin otaksuma osoittautui täysin oikeaksi. Tilanne lähti käyntiin noin 20 peliminuutin jälkeen, kun HIFK:n kannattajapäädyssä yritettiin sytyttää HJK:n kannattajilta vohkittua banderollia tuleen.

Tämän jälkeen iso lauma HJK-kannattajia loikkasi katsomosta kentälle, jolloin mellakkapoliisit astuivat väliin ja ottelu keskeytettiin joukkueiden suunnatessa pukukoppiin turvaan. Pian keskiviivalla nähtiin hurja näky, kun siellä seisoi rivissä lisää aseistettuja mellakkapoliiseja koirien kanssa.

Tilanne onneksi rauhoittui ja ottelu pääsi jatkumaan viitisen minuuttia myöhemmin. Ottelu meni puoliajalle lukemissa 1-1.

Stadin derby jouduttiin keskeyttämään ja mellakkapoliisit tuotiin kentälle fanien hulinoinnin takia:

Katso myös: Reading-veskari nappasi vihatuimman pelaajan palkinnon – vei ajanpeluun uudelle tasolle


Joukkueet: ,