Stadin derbystä kovat sanktiot – HJK ja HIFK saivat sakkoja ja fanipäädyt tyhjennetään yhden pelin ajaksi

HJK-fanit stadin derby

Stadin derbyn rähinät poikivat sekä HIFK:lle ja HJK:lle kovat sanktiot ja seurojen fanipäädyt hiljennetään yhden pelin ajaksi.

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt HJK:lle 3 000 euron HIFK:lle 2 000 euron sakot kauden viimeisen Stadin derbyn tapahtumista. Lisäksi molempien joukkueiden fanikatsomot suljetaan yhden ottelun ajaksi. Asiasta tiedotettiin maanantaina.

HJK:n sakkoa perusteltiin sillä, että kannattajat toivat otteluun soihtuja ja menivät ottelun aikana kentälle.

– HJK:n kannattajat ovat käyttäneet runsaasti pyroteknisiä tuotteita ainakin kahtenatoista eri kertana ottelutapahtuman aikana ja heittäneet yhden pyrotuotteen kenttäalueelle. Lisäksi HJK:n kannattajat ovat syyllistyneet muihinkin järjestyshäiriöihin, kuten poistuneet kentälle ainakin kahteen kertaan ottelun aikana, rynnänneet sisääntulotarkastuksen läpi ja käyttäneet tifoa paloviranomaisten määräysten vastaisesti, kurinpitovaliokunnan tiedotteessa sanotaan.

HJK:n todettiin tehneen ennaltaehkäiseviä toimia, mutta rangaistuksessa on otettu huomioon ongelmien toistuvuus. HJK:n fanikatsomo on suljettuna 2. lokakuuta HJK–Inter-ottelussa.

Jos häiriöt jatkuvat, kurinpitovaliokunta uhkaa ottaa kovemmat rangaistukset käyttöön. Yhtenä rangaistusvaihtoehtona esitetään HJK–KuPS-ottelun pelaaminen tyhjille katsomoille.

Myös ottelussa vierasjoukkueena pelanneen HIFK:n fanikatsomo suljetaan yhdeksi otteluksi. Päätös koskee 8. lokakuuta pelattavaa ottelua IFK Mariehamnia vastaan.

HIFK-fanien osalta perusteluissa mainitaan erikseen HJK-fanien katsomolakanan polttaminen, mikä provosoi vastustajan kannattajien kentällemenon.

– Kurinpitovaliokunta pitää katsomolohkojen sulkemista perusteltuna ottaen huomioon, että selvästi HIFK:lle aiemmin määrätyillä sakkorangaistuksilla ei ole ollut toivottua vaikutusta seuran ja sen kannattajien käyttäytymiseen, tiedotteessa sanotaan.

Uhkaus kovemmista sanktioista koskee tiedotteen mukaan myös HIFK:ta.

Tsekkaa myös: Kolmosessa nähtiin jäätävä yksilösuoritus – Peimari Unitedin Jonatan Guerreiro ampui mielettömän saksipotkun


Joukkueet: ,