Video: St. Louis Blues jyräsi seiskapelissä ja vei Stanley Cupin!

St. Louis Blues Stanley Cup - urheilukalenteri

St. Louis Blues voitti ensimmäistä kertaa seurahistoriassa NHL:n Stanley Cupin. Tämä ratkesi Boston Bruinsia vastaan pelatussa seiskapelissä, josta Blues haki selvän 4-1-vierasvoiton.

Kotijoukkue painoi hulluna päälle avauserässä, mutta maalivahti Jordan Binnington oli elementissään ja tilanne pysyi o-o:ssa. Erän lopulla Ryan O’Reilly ohjasi vieraat ensin johtoon, ja ajassa 19:52 Alex Pietrangelo nosti lähietäisyydeltä lukemiksi jo 0-2.

Toinen erä mentiin maaleitta ja kolmannessa erässä Brayden Schenn sekä Zach Sanford naulasivat osumillaan mestaruuden kohtalon. Matt Grzelcykin 1-4-kavennus oli lopulta laiha lohtu.

Binningtonille merkittiin ottelussa 32 torjuntaa ja Tuukka Raskille toisessa päässä 16. Matsin tarkemmat tilastot voit katsastaa NHL:n sivuilta.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Ryan O’Reilly, joka viimeisteli kevään ratkaisupeleissä 23 tehopistettä (8+15). O’Reilly osui myös neljässä perättäisessä finaaliottelussa ja tähän temppuun oli viimeksi pystynyt Wayne Gretzky vuonna 1985.

Blues oli pelannut tätä ennen kolme kertaa Stanely Cupin finaaleissa, mutta hävinnyt joka kerta suoraan voitoin 0-4.

St. Louis Blues on Stanley Cupin mestari – Game 7:n parhaat palat:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen Sportsnetin YouTubessa.


Joukkueet: ,