St. Louis Bluesin Stanley Cupin voittoon torjuneen Jordan Binningtonin tarina hakee vertaistaan

St. Louis Bluesin Stanley Cupin voittoon torjuneen Jordan Binningtonin tarina hakee vertaistaan

St. Louis Bluesin uskomaton kevät huipentui keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun joukkue kaatoi seitsemännessä finaalissa Boston Bruinsin numeroin 4-1.

Bluesin alkukausi oli todella vaikea, sillä sukellus maksoi päävalmentaja Mike Yeon työpaikan 11. marraskuuta. Tämän jälkeen ohjat otti Craig Berube, joka ei saanut heti käännettyä kurssia. Nimittäin St. Louis Blues vajosi NHL:n viimeiseki 3. tammikuuta. Kukaan tuskin osasi tuossa vaiheessa odottaa, että joukkue pelaisi Stanley Cupin finaaleissa kesäkuussa.

Berube kuitenkin sai joukkonsa älyttömään iskuun ja kevät sujui lähes voitosta voittoon. Suurin syy kurssin kääntymiseen oli Jordan Binnington. Mies, joka oli kauteen lähtiessä vasta nelosveskari. Suomalainen Ville Hussokin oli arvojärjestyksessä Binningtonin edessä.

Binningtonin ura on ollut kaikkea muuta kuin tavallinen, sillä vuonna 2017 veskari oli joutumassa jo farmin farmiin. Kanadalainen kuitenkin kieltäytyi St. Louisin antamasta ECHL-määräyksestä ja ilmoitti olevansa parempi veskari. Lopulta miehelle löytyi lainasopimus Providence Bruinsin riveihin.

Kuin kohtalon ivaa, niin ura kääntyi uuteen nousuun Boston Bruinsin farmissa. Nyt tuo lainadiili saattaa hieman syödä Bostonin organisaatiossa, sillä unelma Stanley Cupista mureni juuri Binningtonin huimiin torjuntoihin.

Vaikka viime kausi päättyi hieman paremmissa merkeissä, niin Blues-veskari aloitti kuluneen kauden AHL:ssä kakkosveskarina. Tuosta käynnistyi sellainen tarina, jollaista tuskin tullaan näkemään vuosikymmeniin. Binnington raivasi itselleen väkisin pelipaikan NHL:n puolelta. Lopulta mies nousi kiistattomaksi ykksövahdiksi, kun St. Louis aloitti nousun kohti pudotuspelejä.

Binningtonille kertyi lopulta runkosarjassa yhteensä 32 ottelua. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 1.89 ja torjuntaprosentti 92,7. Pudotuspeleissä 25-vuotias veskari pelasi jokaisen ottelun ja oli suurin syy siihen, miksi St. Louisin kausi päättyi seurahistorian ensimmäisen mestaruuteen. Samalla kanadalaisesta tuli ensimmäinen tulokasveskari, joka pystyy samana keväänä ottamaan 16 voittoa.

Tällaista tarinaa ei pysty edes käsikirjoittamaan!

Jaa tämä:

Joukkueet:
Pelaajat:

Aiheeseen liittyvät julkaisut