Sportsnet arvioi vapaiden agenttien tilanteen – Granlund, Haula ja Vatanen listauksessa mukana

Mikael Granlund Nashville Predators NHL sportsnet / Pallomeri.net

Sportsnet on laittanut järjestykseen 20 heidän mielestään mielenkiintoisinta vapaata agenttia, kun NHL:n siirtoikkuna taas kauden jälkeen aukeaa.

Listauksen kärkeen nousi St. Louis Bluesin Alex Pietrangelo, kakkoseksi Arizona Coyotesin Taylor Hall ja kolmanneksi puolestaan Boston Bruinsin Torey Krug.

Suomalaispelureista listalla mainittiin Mikael Granlund, Sami Vatanen sekä Erik Haula.

Nashville Predatorsin Granlund löytyy sijalta 11. Hänestä Sportsnet sanoo seuraavasti:

– GM David Poile on luvannut muutoksen tuulia, joten ei ole kahta kysymystäkään siitä, etteikö Granlund vaihtaisi maisemaa tulevalle kaudelle. Ennallaan pysyneen palkkakaton ja heikosti sujuneen kauden jälkeen Granlundia odottanee lyhyt sopimus, jotta hän saa pelinsä takaisin uomiin.

Carolina Hurricanesia viimeiseksi edustanut Vatanen löytyy 14. sijalta.

– Vatasella kesti alavartalovamman jälkeen päästä mukaan peleihin sen jälkeen, kun Hurricanes oli napannut hänet Devilsistä siirtotakarajalla. Ottaen huomioon, miten vähän aikaa hän pelasi uuden seuransa riveissä, Vatanen sopeutui hyvin Hurricanesin pelityyliin. Rosterin syvyyden huomioon ottaen on kuitenkin epätodennäköistä, että hän jatkaa Carolinassa. Kirjava loukkaantumishistoria tulee vaikuttamaan hänen seuraavaan sopimukseensa.

18. sijalta löytyy Florida Panthersin Erik Haulan nimi.

– Loukkaantumiset ovat estäneet Haulaa nousemasta tasolle, jolla hän pelasi Vegas Golden Knightsissa kaudealla 2017-18. Floridassa hän ei onnistunut vakuuttamaan siirtonsa jälkeen. Ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi ollut tärkeä palanen jokaisessa aiemmassa joukkueessaan. Pitkäjänteisyys, eli pitkä sopimus, tulee olemaan avainseikka seuraavaa diiliä rustatessa.

Lue myös: Agentti vahvisti: Mikael Granlund vaihtamassa seuraa NHL:ssä


Pelaajat: ,,