Sportin Reece Scarlett pokkasi Liiga-kauden ensimmäisen pelikiellon – ruma poikittainen osui vastustajaa kaulaan

Reece Scarlett Sport

Uuden liigakauden ensimmäinen pelikielto määrättiin jo avausviikolla, kun Sportin Reece Scarlett asetettiin väliaikaiseen pannaan.

Liigan tämän kauden ensimmäinen pelikielto tuomittiin lauantaina, kun Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Sport-pakki Reece Scarlettin väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi perjantain Sport-Ässät-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Kyseessä oli tilanne, jossa Scarlett löi poikittaisella mailalla Ässien Kasperi Ojantakasta kaulan seudulle. Ottelussa teosta tuomittiin Scarlettille kahden minuutin pieni rangaistus poikittaisesta mailasta.

Tilannehuone kuitenkin tutki tilanteen uudemman kerran ja päävideotuomari vei teon edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska hänen näkemyksensä mukaan tilanteesta tulisi määrätä Scarlettille pelikielto.

Perusteluina päävideotuomari totesi, että tilanteessa oli isku suoraan kaulan seudulle, Scarlett hyppää ylöspäin ja kohdistaa iskun vastustajan kaulaan ja pään seudulle, eikä hän ota pelinomaisesti taklausta vastaan. Tilanteessa tapahtui päävideotuomarin mukaan myös piittaamaton vaarantaminen ja siinä oli loukkaantumisriski.

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja tehnyt päätöksen, että Scarlettin teko on pelikiellon arvoinen. Koska Sport pelaa jo tänään lauantaina Turussa TPS:ää vastaan, määräsi kurinpitodelegaatio Scarlettin väliaikaiseen pelikieltoon käsittelyn ajaksi.

Reece Scarlett sai liigakauden ensimmäisen pelikiellon tästä poikittaisesta mailasta:

Katso myös: SaiPan Ville Vainikainen sai suihkukomennuksen – taklasi KooKoon 17-vuotiasta Veeti Väisästä


Joukkueet: