Sport-kannattajilta yllättävä kannanotto – “Ehkä tämä oli sitten kuitenkin se, mitä tarvittiin”

Red Army Vaasan Sport

Vaasan Sport käynnisti valtavan kohun myytyään parhaat pelaajansa pois, mutta seuran kannattajat yllättäen puolustavat ratkaisua.

Vaasan Sport kohautti lauantaina, kun seura tiedotti aloittavansa niin sanotut tyhjennysmyynnit, vaikka joukkueella olisi vielä teoriassa ollut mahdollisuudet vääntää tiensä playoffeihin. Tosin kiekkosivusto Jatkoaika julkaisi paria päivää myöhemmin laskelman, jonka mukaan Sportin mahdollisuudet olisivat olleet noin kolmen prosentin luokkaa.

Useimmiten vastaavissa tilanteessa eniten pelaajakaupat kaihertavat seurojen kannattajia, jotka kokevat tulleensa petetyiksi. Sportin kannattajaryhmä Red Army julkaisi maanantaina oman kannanottonsa, jonka sävy oli vähintäänkin yllättävä.

– Red Army on käynyt avointa ja suoraa dialogia seuran uuden urheilun kehittämisryhmän kanssa tulevasta urheilustrategiasta. Meille on kerrottu uudesta valitusta strategiasta sekä siihen liittyvistä, tarvittavista toimenpiteistä seikkaperäisesti. Me olemme myös saaneet oman äänemme ja näkemyksemme kuulumaan ja meidät on ensimmäistä kertaa seurahistoriassa haluttu ottaa aidosti mukaan hankkeen toteutukseen yhtenä sen suurena osana. Dialogin avaus Red Armyn suuntaan on tullut Filip Riskan aloitteesta jo alkaen alkusyksystä 2022 ja jatkunut tähän päivään saakka avoimena sekä aktiivisena, Red Army kirjoittaa tiedotteessaan.

Avoimen dialogin myötä seura ja kannattajat katselevat nyt yhdessä eteenpäin.

– Seuran julkaisema uusi strategia on vakuuttava ja sen aktiviteetit taustalla uskottavia. Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa Sportin suunnitelmassa on havaittavissa huolella ja harkinnalla laadittuja, pitkäjänteisiä sekä kestäviä muutoksia, jossa toistuvuus on läsnä, eikä hanke ole kertaluonteinen projekti tai ns. pikavoittoja tavoitteleva. Toivomme siis jokaiselle kärsivällisyyttä ja jokaisen tukea seuralle sen toimintaan, vaikka juuri nyt kaikki talot tuntuvat kaatuvan päälle ja möröt luikertelevat koloistaan. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa ja joskus on vaan näköjään osuttava pohjaan, että voi ponnistaa entistäkin korkeammalle. Ehkä tämä oli sitten kuitenkin se, mitä tarvittiin, että muutos syntyy, Red Army päättää.

Tsekkaa myös: Tähtipelaajansa menettänyt Risto Dufva hauskuutti lehdistötilaisuudessa – “Voi vit.. Armoa”


Joukkueet: