Video: Sportin ja KooKoon pelaajat hämmentyivät ”kotkan ujelluksesta” – Liigan tilannehuone puuttui asiaan

Kotkan ujellus Sport-KooKoo tilannehuone / Pallomeri.net

Ottelussa Sport-KooKoo koettiin outo hetki, kun hallissa kuului ääni, joka sekoitti pasmat. Liigan tilannehuone joutui puuttumaan asiaan.

Torstai-illan ainoana Liiga-otteluna nähtiin Sportin ja KooKoon välinen kamppailu, joka tosin oli varsin pitkään varsin selvä, sillä toiselle erätauolle mentiin KooKoon 4-0-johdossa.

Illan mielenkiintoisimmasta tapauksesta vastasikin Vaasan uusitun jäähallin henkilökunta, joka on koettanut omalta osaltaan piristää puitteiden lisäksi myös otteluiden äänimaailmaa. Yksi valinta ei kuitenkaan mennyt, selkestä logiikastaan huolimatta, aivan lapaan.

Sportin Juho Tommila istui jäähyllä toisen erän puolivälin tienoilla ja kun hän pääsi jäälle, pärähti hallin ämyreistä soimaan efekti, joka hämmensi kaikki jäälläolijat totaalisesti.

Viime vuosina jääkiekkomaailmassa on yleistynyt tapa, jolloin kotijoukkueen jäähyn päättyminen noteerataan äänimerkillä. Sportin tapauksessa käyttöön oli päätetty ottaa seuran logoon viittaava ”kotkan ujellus”, joka kentän puolelle kuulosti ilmeisen liikaa pillin vihellykseltä ja sai pelaajat lopettamaan pelaamisen.

Tv-katsojat saivat asiaan selityksen, kun C Moren selostaja Aleksis Ärje kertoi tapauksen taustoja kolmannen erän alussa. Hän paljasti, että Liigan tilannehuone piti huolen siitä, että ääniefeektin neitsytmakta jäi myös viimeiseksi.

– Liigan tilannehuoneesta Pasilasta oli tullut tänne myös käskyä, että ei sitten ihan noin harhaanjohtavaa merkinantoa käytettäisi enää jatkossa, Ärje kertoi.

”Kotkan ujellus” hämmentää pelaajia niin, että Liigan tilannehuone puuttui asiaan:

Katso myös: Video: Jokerit palasi voittokantaan – Eeli Tolvanen jysäytti voittomaalin häikäisevällä rannarilla


Joukkueet: ,