Sport hankki puolalaispelurin – Jatkoaika: ”Kuulostaa Kummeli-sketsiltä ja aliarvioi koko Liigaa”

Sport hankki puolalaispelurin – Jatkoaika: ”Kuulostaa Kummeli-sketsiltä ja aliarvioi koko Liigaa”

Vaasan Sport tiedotti keskiviikkona, että puolalaishyökkääjä Marcin Kolusz, 35, liittyy seuran vahvuuteen. Vaasalaisten tiedotteessa miestä tituleerataan maajoukkuelegendaksi.

Tottahan se onkin, että Kolusz on pelannut Puolan maajoukkueessa vuosikaudet ja toiminut joukkueen kapteenina´. Fakta kuitenkin on myös se, että Puola on pelannut MM-kisojen A-sarjassa viimeksi 18 vuotta sitten. Tämän lisäksi Koluszin tehot jopa Puolan liigassa ovat olleet laskusuhdanteessa viime vuosina.

Puolalaispelurin scouttasi Sportin riveihin päävalmentaja Risto Dufva, joka valmensi Puolassa ennen siirtymistään Sportin käskyttäjäksi.

– Tämä on hyvä mahdollisuus meille sekä pelaajalle itselleen. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin hänen tasonsa ja ominaisuutensa riittää Liigassa, Dufva sanaili Sportin tiedotteessa.

Jatkoajan toimittaja Juha Oinonen otti kirjoituksessaan kovin sanankääntein kantaa vaasalaisten tuoreeseen ”vahvistukseen”. Hän kuvailee, että kyseessä on kuin suoraan Mr. Beginningin hankkiminen – viitaten legendaariseen Kummeli Stories -elokuvassa nähtyyn jääkiekkoilijaan.

– On vaikea kuvitella kyseessä olevan niin poikkeuksellinen pelaaja, että hän pystyisi vielä 35-vuotiaana nostamaan pelaamistaan Liigan vaatimalle tasolle. Veteraanipelaaja Puolan pääsarjasta kuulostaa enemmän Kummeli-sketsiltä kuin ammattilaisjoukkueen harkitulta ratkaisulta.

– Todennäköisempää on, että Dufva ei hahmota Liigan vaatimustasoa ja rekrytoi joukkueeseensa pelaajan, joka miellyttää esimerkiksi asenteensa puolesta, Oinonen latasi.

Oinosen koko kirjoituksen voiti lukea Jatkoajan sivuilta.

Tuoreimpia jääkiekosta:

NHL-kausi jatkuu! Edessä 24 joukkueen pudotuspelit – tässä otteluparit

Video: Jevgeni Artjuhin avautui vuoden 2011 kuuluisasta myllystä – ”Yritin vain erottaa heitä toisistaan”

Jaa tämä:

Joukkueet:
Pelaajat:

Aiheeseen liittyvät julkaisut