Sportin Emil Johansson taklasi itselleen pelikiellon – Ilves-junnun kolaamisesta paukahti viiden pelin panna

Emil Johansson Sport

Liigassa annettiin jälleen pidempi pelikielto, kun Sportin Emil Johansson pokkasi taklauksestaan viiden ottelun mittaisen pannan.

Ilveksen ja Sportin välinen lauantain Liiga-kierroksen ottelu poiki jälkitoimia ja pitkän pelikiellon. Kyseessä oli kolmannessa erässä nähty tilanne, jossa Ilveksen nuori hyökkääjä Jani Nyman joutui ottamaan vastaan Sportin Emil Johanssonin ruman taklauksen.

Johanssonin taklaus kolahti Nymania päähän ja hän sai tuomaristolta 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Liigan kurinpitodelegaatio ei myöskään arvostanut Johanssonin avojään tööttiä. Delegaatio lätkäisi Johanssonille peräti viiden ottelun mittaisen pelikiellon.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Johanssonilla on aikaa havaita pelitilanteen kehittyminen, Nymanin peliasento ja se, että Nyman on ehtinyt syöttää kiekon pois ennen taklausta. Näistä asioista huolimatta Johansson suorittaa tilanteessa taklauksen, joka osuu ja kohdistuu vastustaa päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Johansson on edellä kuvatulla taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Johansson on pelikelpoinen seuraavaksi 9. joulukuuta, jolloin Sport kohtaa kotonaan KooKoon.

Sportin Emil Johansson sai tästä taklauksesta viiden ottelun pelikiellon:

Katso myös: 1000 NHL-ottelua täyteen – koko joukkue liittyi Jevgeni Malkinin alkujumppaan


Joukkueet: