Kuva: Australialainen soutaja rikkoi vahingossa maailmanennätyksen kotisoutulaitteellaan

soutaja Georgie Rowe

Australialainen soutaja Georgie Rowe otti osaa kotisoutulaitteilla käytyyn puolimaraton-kisaan ja alitti vahingossa maailmanennätysajan.

Ennätykset eivät olleet mielessä, kun australilainen soutaja Georgie Rowe istahti Concept 2 -kotisoutulaitteelleen ja alkoi louhia puolimaratonia osana kansallisia sisäsoudun mestaruuskisoja, jotka kehitettiin korvaamaan koronaviruksen takia perutut varsinaiset kisat.

Soudun puolimaratonin maailmanennätys Rowen ikäryhmässä ja painoluokassa on Esther Lofgrenin hallussa ja se on viiden vuoden takaa. Tuolloin Lofgren tykitti puolimaratonin aikaan 1:20:12.1.

Lauantaina oman kisaosuutensa tykitellyt Rowe kertoi australialaismedioille vain pistäneensä musiikit soimaan ja alkaneensa soutamaan, kunnes yhtäkkiä saikin huomata matkan päätyttyä, että hän oli latonut tauluun uuden maailmanennätysajan.

Mainos alkaa

Hänen aikansa oli 1:19:28.4, eli yli 40 sekuntia alle Lofgrenin ajan. Hän joutui kuitenkin odottelemaan aikansa virallista ratifiointia muotoseikan vuoksi. Concept 2 -laitteet määrittelevät puolimaratonin pituudeksi 21 097 metriä.

Kilpailuun valmistautuessaan Rowe huomasi, että oikea pituus oliskin 21097,5 metriä, joten hän leipoi varmuuden vuoksi vielä puoli metriä senkin päälle, jotta suoritus ei ainakaan jäisi liian lyhyeksi. Pienen viiveen ja tutkinnan jälkeen aika kuitenkin hyväksyttiin virallisesti.

Soutaja Georgie Rowe on juuri tehnyt maailmennätyksen kotioloissa:

Tsekkaa myös: Santeri Alatalosta leviää mediassa absurdi väite – ”Olisinkin tullut helikopterilla”