Söderholmin Saksa on valmis MM-kisoihin – Leon Draisaitl keihäänkärkenä

Saksa Toni Söderholm

Toni Söderholmin valmentama Saksa on yksi MM-kisojen haastajista. Joukkue ei säkenöi tähtiloistolla, vaan hyppii isompien silmille tiiviillä joukkuepelillä.

Saksan sensaatiomaiseen olympiahopeaan valmentaneen Marco Sturmin lähdettyä NHL:ään päätti Saksan liitto lähteä aivan eri suuntaan. Kotimaisten kärkinimien takaa löytyi nimi, joka viehätti liittoa, mutta yllätti taatusti kaikki. Varmasti myös hänet itsensä. Mutta niin vain valmentajan vielä korvantaustojaan kuivatteleva Suomi-poika nimeltä Toni Söderholm kävelytettiin saksalaismedian eteen maan kiekkomaajoukkueen uutena päävalmentajana.

Lue myös: MM-kisojen kaikki pelit näkyvät ilmaiseksi!

Söderholmin urakehitys on huikeaa, varsinkin kun muistaa, että vielä kolme vuotta sitten hän oli pelaajana voittamassa Saksan DEL-liigan mestaruutta. Seuraavalla kaudella hän oli junnumaajoukkuiden valmennustiimeissa ja entisen seuransa EHC Münchenin kehitysvalmentajana. Seuraavaksi eteen tuli Saksan kolmannen sarjatason SC Riesserseen päävalmentajapesti, jota hän hoiti myös tällä kaudella. Sen rinnalle taas tuli paluu vuoden tauon jälkeen Saksan U20-joukkueen apuvalmentajaksi ja nyt Söderholm debytoi miesten MM-tasolla päävalmentajana.

Mainos alkaa

Ei ehkä se perinteisin polku, mutta väliäkö sillä, kunhan Saksan joukkue takoo tulosta alkavissa MM-kisoissa. Saksa on Ranskan, Slovakian Suomen ja Tanskan kanssa siinä viisikossa, jonka keskuudesta nousevat esiin kaksi viimeistä puolivälieräjoukkuetta Kanadan ja USA:n perään. Saksa on yleensä tunnettu hyvin organisoidusta joukkuepelistään, joka antaa pohjan mahdolliselle menestykselle.

Maalivahtiosaston köykäisyys herättää ennalta huolta, mutta puolustuksesta ja hyökkäyksestä löytyy kisakokemusta sekä myös tarpeeksi taitoa siihen, että pelit pysyvät tiukkoina. Mutta riittääkö se niiden pelien kääntämiseen? Siinäpä kysymys, johon Saksan pitää löytää jollain tavalla myönteinen vastaus. Paras työkalu, jolla kyseistä pulmaa voi ratkoa, on tietenkin maan ykköstähti, Edmontonin NHL-hyökkääjä Leon Draisaitl. Yksin ei kuitenkaan Draisaitlkaan Saksaa puolivälieriin hillaa, joten katseet eivät vaihtopenkillä saa liiaksi kääntyä häneen.

Jääkiekon MM 2019: Saksan joukkue

Maalivahdit

Mathias Niederberger, Düsseldorfer EG

Dustin Strahlmeier,  Schwenninger Wild Wings

Niklas Treutle, Nürnberg Ice Tigers

 

Puolustajat

Korbinian Holzer, Anaheim Ducks

Jonas Müller, Eisbären Berlin

Moritz Müller, Kölner Haie

Marco Nowak, Düsseldorfer EG

Denis Reul, Adler Mannheim

Benedikt Schopper, Straubing Tigers

Yannic Seidenberg, EHC München

Moritz Seider, Adler Mannheim

 

Hyökkääjät

Lean Bergmann, Adler Mannheim

Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Yasin Ehliz, EHC München

Markus Eisenschmid, Adler Mannheim

Gerrit Fauser, Grizzlys Wolfsburg

Patrick Hager, EHC München

Dominik Kahun, Chicago Blackhawks

Stefan Loibl, Straubing Tigers

Frank Mauer, EHC München

Marc Michaelis, Minnesota State University

Marcel Noebels, Eisbären Berlin

Leo Pföderl, Eisbären Berlin

Matthias Plachta, Adler Mannheim

Frederik Tiffels, Kölner Haie