SM-liiga julkaisi tiedotteen Jokerien lisenssiin liittyen – voiko Jari Kurri jatkaa omistajana?

SM-liiga puheenjohtaja Jokereiden KHL Venäjällä helsingin jokerit jari kurri khl - pallomeri.net

SM-liiga julkaisi keskiviikkona tiedotteen sivuillaan, jossa käydään läpi Jokerien mahdollista lisenssihakemusta Liigaan.

Jokerit on ilmoittanut hakevansa paikkaa Liigasta kaudeksi 2023-2024. Paluu tapahtuu vain, mikäli Liigan hallitus myöntää seuralle lisenssi.

– Suhtaudumme Jokerien hankkeeseen positiivisesti, mutta mikäli hakemus jätetään, se tulee käymään tiukan seulan läpi. Meillä on selkeät ja yksiselitteiset kriteerit, joiden on kaikkien täytyttävä, jotta Liiga hyväksyisi uuden osakkaan, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo tiedotteessa.

Jokerien paluun yhteydessä on puhuttanut Jari Kurrin asema seuran peräsimessä, sillä useat tahot ovat olleet sitä mieltä, että kiekkolegenda ei voisi jatkaa helsinkiläisten toiminnassa mukana KHL-seikkailujen jälkeen. Liigan tiedottessa ei suoraan oteta kantaa Kurrin mahdollisuuteen omistajuuteen, mutta kytkökset Venäjään eivät ole missään nimessä hyväksyttäviä.

– Osakkaiden kanta on selvä. Kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokerien aiempaan KHL-projektiin on katkaistava. Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä Venäjään, Hiltunen linjaa Liigan sivuilla.

Tässä kohtaa Kurrin asema joutuu todella ison suurennuslasin alle, sillä mieshän oli juuri se, joka omisti seurasta suurimman osan KHL-projektin viimeisinä vuosina. Näin ollen onkin täysin mahdollista, että Liigassa ei hyväksytä Kurria Jokereiden taustalle, mikäli seura haluaa saada lisenssin sarjaan.


Joukkueet: