Video: Maaginen gamesaver – Slovakian U20-veskari nappasi uskomattoman ryöstön ja vei joukkueensa avausvoittoon

Slovakian u20-maalivahti Simon Latkoczy / Pallomeri.net

Slovakian taival U20 MM-kisoissa alkoi voitolla Sveitsistä ja kiitos sekä kunnia voitosta menee maalivahti Simon Latkoczyn tiliin.

U20 MM-kisojen avausottelu Slovakia-Sveitsi päättyi lopulta tiukan ja tasaisen väännön jälkeen Slovakian niukkaakin niukempaan 1-0-voittoon.

Ottelun sankariksi nousi Slovakian maalivahti Simon Latkoczy, jonka ei mitä ilmeisimmin pitänyt olla edes maalissa alunperin. Slovakia oli nimittäin ilmoittanut ainakin turnauksen viranomaisilta tv-signaalin tuottavalle kanadalaiselle TSN-yhtiölle päätyneessä kokoonpanoversiossa, että joukkueen aloittava maalivahti olisi Samuel Hlavaj.

Latkoczy kuitenkin sai komennuksen tolppien väliin ja oli kerrassaan häikäisevä. Slovakia vei ottelussa laukaukset reilulla marginaalilla, mutta Sveitsin paikat olivat lopulta laadukkaammat ja vaarallisemmat, joten Latkoczy joutui ansaitsemaan nollapelinsä.

Ottelun ainoa maali nähtiin vasta, kun kolmas erä oli 15. minuutillaan. Slovakian Roman Faith sai painettua kiekon pönttöön ohi mainiosti pelanneen sveitsiläisveskari Thibault Fattonin.

Fatton kuitenkin jäi kollegansa Latkoczyn varjoon. Tästä saatiin konkreettisin osoitus, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia ja Sveitsi sai pelattua aivan avopaikan viivasta hiipimään lähteneelle puolustaja Inaki Baraganolle.

Kiekko tuli suoraan lapaan ja Baraganolla oli aivan koko reppu auki, mutta vaikka veto meni aivan tolpan viereen, niin Latkoczy onnistui jollain ilveellä riipaisemaan aivan säälimättömän räpyläryöstön.

Latkoczy otti tämän jälkeenkin vielä pari isoa torjuntaa ja varmisti joukkueelleen arvokkaan avausvoiton tiivistahtisessa turnauksessa.

Slovakian maalivahti Simon Latkoczy venyttää aivan poskettoman torjunnan:

Katso myös: Video: USA-veskarin karmea lapsus johti Venäjän voittomaaliin U20 MM-kisoissa


Joukkueet: