Slovakian faneille jaettiin porttikieltoja Kanada-matsin törkeän käytöksen johdosta

Slovakian fanit mm-kisat - pallomeri.net

Slovakian ja Kanadan välisen jääkiekon MM-kisojen ottelun loppuhetket ovat poikineet porttikieltoja tökerösti käyttäytyneille faneille.

Ottelu ratkesi 1,8 sekuntia ennen päätössummeria, kun Mark Stone iski Kanadan 6-5-voittomaalin.

Ikävä tappio – ja ennen voittomaalia viheltämättä jäänyt Kanadan rangaistus – aiheuttivat sen, että joidenkin Slovakian fanien käytös läikkyi pahasti yli. Kanadan kansallislaulun soidessa hallin valtasi buuauskonsertti.

Osa faneista alkoi jopa heittelemään kolikoita ja muita esineitä jäälle. IIHF tiedotti, että nyt osa näistä tavaraa heittäneistä faneista on tunnistettu, ja heille on jaettu porttikieltoja, jotka kattavat käynnissä olevien kisojen lopun.

– Meillä on nollatoleranssi henkilöihin, jotka heittävät tavaraa jäälle ja asettavat pelaajien sekä muiden fanien terveyden ja turvallisuuden vaaraan. Osa jäälle tavaraa heittäneistä saatiin nopeasti kiinni turvamiesten toimesta, eikä heitä päästetä enää areenalle kisojen aikana, IIHF:n lausunnossa todetaan.

Kisajärjestäjät puolestaan pahoittelivat buuausta kansallislaulun aikana, ja heidän puolestaan Kanadan joukkueen suuntaan lähetettiin virallinen anteeksipyyntö.


Joukkueet: ,