Slovakia tähtää pudotuspeleihin MM-kisoissa – katkeaako kuiva kausi?

Slovakia 2019

MM-kisoja isännöivä Slovakia pyrkii kotiyleisönsä edessä katkaisemaan kuivan kautensa ja palaamaan pudotuspeleihin viiden vuoden tauon jälkeen.

Kisaisäntä Slovakia laskettiin pitkään MM-kisojen suurten maiden joukkoon, mutta 2000-luvun alun menestysvuosien jälkeen ovat kultaisen sukupolven huiput lopettaneet ja maan pelaajatuotanto tyrehtynyt pahasti. Senpä takia ei voi pitää suurena yllätyksenä sitä tietoa, että Slovakian edellisestä puolivälieräpaikasta MM-kisoissa on ehtinyt kulua jo viisi vuotta.

Kaiken huippuna voi, ainakin toistaiseksi, pitää kevään 2017 kisoja, jolloin alemmalle sarjatasolle putoamisen uhka oli todellinen. Slovakia säilytti paikkansa täpärästi ja päätti kisat sijalla 14.

Slovakia on päättänyt aloittaa tämän kevään kotiturnauksen vajaalla kokoonpanolla jättämällä yhden maalivahdin ja kahden kenttäpelaajan kisapassit vielä leimaamatta.

Tsekkaa myös: MM-kisojen ottelut katsottavissa ilmaisen livestriimin kautta!

Slovakian päävastus puolivälieräpaikasta taistellessa lienee Toni Söderholmin valmentama Saksa. Hyvin onnistuessaan myös Tanska saattaa ilmoittautua kisaan mukaan, mutta Slovakiaa voidaan pitää tämän kolmikon suosikkina.

Slovakia on saanut parhaita voimiaan mukaan. Slovakian puolustajakalusto on yllätävänkin laadukas ja kanadalainen päävalmentaja Craig Ramsay tunnetaan hyvänä puolustuspelin organisoijana, joten isäntämaan vahvuudet löytyvät maalinestopelistä.

Tämä on muutenkin viisasta, sillä pomminvarmoja maalinsylkijöitä ei Slovakialla ole jäälle laittaa. Suurinta vastuuta kantavat NHL-hyökkääjät Richard Panik ja Tomas Tatar. AHL-hyökkääjät Marko Dano ja Marian Studenic antavat heille parhaansa mukaan taustatukea.

Vanha viisaus kuitenkin sanoo, että voittavat joukkueet rakennetaan keskeltä laidoille ja juuri tässä on ennalta arvioituna Slovakian näkyvin akilleen kantapää. Keskikaistan materiaali ei juuri kestä vertailua, mutta kaukalossa ero on kurottava umpeen, mikäli Slovakia aikoo kuivan kautensa vihdoin katkaista.

Jääkiekon MM 2019: Slovakian joukkue

Maalivahdit

Marek Ciliak (HC Kometa Brno)

Patrik Rybár (Grand Rapids Griffins)

 

Puolustajat

Michal Cajkovsky (Moskovan Dynamo)

Erik Cernak (Tampa Bay Lightning)

Marek Daloga (Mora IK)

Martin Fehérváry (HV-71)

Christian Jaros (Ottawa Senators)

Patrik Koch (HC Kosice)

Martin Marincin (Toronto Maple Leafs)

Andrej Sekera (Edmonton Oilers)

 

Hyökkääjät

Dávid Buc (HC Banska Bystrica)

Marko Dano (Manitoba Moose)

Michal Kristof (Oulun Kärpät)

Robert Lantosi (HK Nitra)

Adam Liska (HC Slovan Bratislava)

Mário Lunter (HC Banska Bystrica)

Ladislav Nagy (HC Kosice)

Richard Pánik (Arizona Coyotes)

Marian Studenic (Binghamton Devils)

Matus Sukel (HC Sparta Praha)

Tomas Tatar (Montreal Canadiens)

Tomas Zigo (HC Banska Bystrica)