Tässä Skotlannin joukkue vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin

Skotlannin
Kuva: Getty Images

A-lohkossa pelaavan Skotlannin joukkue jalkapallon EM-kisoihin on selvillä. Tässä pelaajalista Saksassa järjestettävään turnaukseen.

Skotlanti lähtee omaan lohkoonsa altavastaajan asemassa, mutta maata ei todellakaan kannata aliarvioida. Joukkueesta löytyy useita Englannin Valioliigassa sekä Mestaruussarjassa pelaavia pelaajia, jotka rakastavat raastaa kentällä viimeiseen hikipisaraan saakka. Joukkueen ehdottomat johtajat ovat Liverpoolin Andy Robertson sekä Manchester Unitedin Scott McTominay. Hyökkäyksessä tehoja odotetaan Southamptonissa tällä kaudella 16 maalia iskeneeltä Che Adamsilta. EM-karsinnoissa maan paras maalintekijä oli McTominay, joka osui seitsemän kertaa. Tuolla irtosi koko karsintojen maalipörssin 5. sija.

Skotlanti harvinainen näky arvokisoissa

Kyseessä on maalle valtaisa tapahtuma, joten myös katsomon puolelta on taatusti luvassa uskomaton tuki maajoukkueella. Skotlantilaiset tunnetaan fanaattisena futiskansana, joten Saksaa matkustaa varmasti tuhansittain faneja. Skotlanti on ainoastaan kertaalleen selvinnyt 2000-luvulla mukaan jalkapallon arvokisoihin. Tuo tapahtui edellisissä EM-kisoissa, jolloin voittotili jäi avaamatta. Englannin, Krotian ja Tshekin kanssa samassa lohkossa pelannut Skotlanti onnistui raapimaan tasapelin Englantia vastaan, mutta kaksi muuta peliä päättyivät tappioihin.

Mainos alkaa:

Nyt tavoitteena on taatusti saada voittotili auki ja katsoa sen jälkeen, mihin esitykset riittävät. Helpolla pisteitä ei tule tänäkään vuonna, koska samassa EM-lohkossa pelaavat Saksa, Unkari ja Sveitsi.

Jalkapallon EM 2024 Otteluohjelma tarjoilee heti kärkeen Skotlannin pelin, sillä maa kohtaa 14. kesäkuuta Münchenissä pelattavassa EM-kisojen avausottelussa kisaisäntä Saksan.

Skotlannin joukkue EM-kisoissa

Maalivahdit:

Zander Clark (Hearts)
Angus Gunn (Norwich)
Liam Kelly (Motherwell)

Puolustajat:

Liam Cooper (Leeds United)
Grant Hanley (Norwich)
Jack Hendry (Al-Ettifaq)
Ross McCrorie (Bristol City)
Scott McKenna (Copenhagen)
Ryan Porteous (Watford)
Anthony Ralston (Celtic)
Andy Robertson (Liverpool)
Greg Taylor (Celtic)
Kieran Tierney (Real Sociedad)

Keskikenttäpelaajat:

Stuart Armstrong (Southampton)
Ryan Christie (Bournemouth)
Billy Gilmour (Brighton)
Ryan Jack (Rangers)
Kenny McLean (Norwich)
John McGinn (Aston Villa)
Callum McGregor (Celtic)
Scott McTominay (Manchester United)

Hyökkääjät:

Che Adams (Southampton)
Tommy Conway (Bristol City)
Lewis Morgan (New York Red Bulls)
James Forrest (Celtic)
Lawrence Shankland (Hearts)

Lue myös: Ranskan joukkue vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin

Joukkue julkistettiin hauskalla tavalla


Joukkueet: