Video: 11-vuotias huippulupaava skeittari putosi karmivalla tavalla – ”Hän on onnekas ollessaan yhä elossa”

Skeittari Sky Brown / Pallomeri.net

Vasta 11-vuotias, mutta erittäin lupaavana pidetty skeittari Sky Brown loukkaantui pelottavasti, kun hän putosi korkealta rampilta betonilattialle.

Rullalautailu on ensi vuoteen siirretyissä Tokion olympialaisissa ensi kertaa kilpailulajina mukana ja yksi lajin mitalisuosikeista on vasta 11-vuotias Sky Brown, joka on saanut hyvin nuoresta iästään huolimatta osakseen kovaa suitsutusta ja vieläpä täysin ansaitusti.

Brittilupauksesta on povattu jo alle kymmenvuotiaana varmaa lähitulevaisuuden olympiamitalistia. Brownin polku kohti olympiamitalia sai todella ikävän käänteen, kun hän loukkaantui karmivalla tavalla harjoitusten yhteydessä.

Brownin Instagram-tilillään julkaisemassa videossa näkyy, miten hän menettää tasapainonsa ollessaan korkean rampin huipun korkeudella, lauta lähtee hänen jalkojensa ja hän putoaa täysin hallitsemattomasti maahan. Itse maahan osumista ei videolla luonnollisestikaan nähdä, mutta pelkkä tasapainon menetys riittää aivan täydellisesti havainnollistamaan kuinka vakavasta pudotuksesta oli kysymys.

Mainos alkaa

BBC:n mukaan Brown lennätettiin sairaalaan helikopterilla, eikä hän ollut aluksi tajuissaan. Viimeisimpien tietojen mukaan hänen pitäisi kuitenkin toipua täysin. Brown sai onnettomuudessa muun muassa kallonmurtuman ja mursi myös vasemman käsivartensa sekä ranteensa.

– Sky laskeutui pää edellä kätensä päälle. Kun hän saapui sairaalaan, kaikki olivat peloissaan hänen henkensä puolesta. Se oli Skyn karmivin onnettomuus koskaan ja hän on onnekas ollessaan yhä elossa, hänen isänsä Stewart Brown kertoi BBC:lle.

Brown tulee olemaan Tokion kisojen aikaan vasta 13-vutoias, mutta kansainvälinen lajiliitto ei ole asettanut osallistujille alaikärajaa, joten tuolloin Brown saa osallistua kisoihin ja kuuluu näin ollen myös ennakkosuosikkien joukkoon. Tokiossa hän on suunnitellut kilpailevansa myös lainelautailussa, joka tulee toisena uutena lajina olympiaohjelmaan.

– Aion siirtää tytöille asetettuja rajoja skeittamisellani ja surffaamisellani. Tavoittelen kultaa ensi vuonna, eikä mikään voi pysäyttää minua, Brown sanoi videolla sairaalavuoteeltaan.

11-vuotias skeittari Sky Brown ja hurja pudotus:

Tsekkaa myös: Video: Bundesliiga-pelaaja kävi kentällä synkän viisiminuuttisen verran – yksi pallokosketus, polvi solmuun ja peli ohi