SJK:n Cristhian Valencia tuomittiin neljän ottelun pelikieltoon – ruma nyrkinisku vastustajan vatsaan

Cristhian Valencia SJK

SJK:n Cristhian Valencia porsasteli itselleen pitkän pelikiellon, kun HJK-pelaajaan kohdistunut nyrkinisku poiki peräti neljän ottelun pannan.

Palloliiton kurinpitovaliokunta tiedottaa langettaneensa neljän ottelun mittaisen pelikiellon Seinäjoen Jalkapallokerhon Cristhian Valencialle. Syynä on Valencian HJK:ta vastaan tekemä väkivaltainen temppu. Valencia näet löi HJK:n Fabian Serrarensia vatsaan kamppailutilanteen yhteydessä.

Valencian lyönti jäi ottelun erotuomarilta huomaamatta, mutta teko tallentui selvästi ottelun tv-kuviin. Vastineessaan Valencia myönsi halunneensa kostaa aikaisemman pelitilanteen tapahtumat Serrarensille. Valenciaa kismittänyt tilanne tapahtui jo pelin 7. minuutilla ja lyönti 22. minuutilla, eli hän siis harkitsi tekoaan jopa vartin ajan.

Kurinpitolautakunta kuvaili päätöksessään Valencian toimintaa väkivaltaiseksi ja epäurheilijamaiseksi. Lautakunta myös paheksui sitä, että Valencia oli kommentoinut tekoaan asiattomasti sosiaalisessa mediassa. Somekäytös katsottiin rangaistusta koventavaksi seikaksi, mutta Valencian vastineessaan ilmaisema katumus puolestaan lievensi tuomiota.

SJK:n Cristhian Valencia sai tästä tilanteesta neljän ottelun pelikiellon:

Katso myös: Tuomari löi hirmuisen spurtin La Liga -pelissä – Karim Benzema jäi totaalisesti jalkoihin


Joukkueet: