Järkyttävä tapaus Suomen cupissa – SJK:n Helena Hakala loukkaantui vakavasti, ottelu keskeytettiin

Helena Hakala SJK

Naisten Suomen cupissa todistettiin pelottavaa tilannetta, kun SJK:n Helena Hakala loukkaantui vakavasti. Ottelua ei pelattu loppuun.

Naisten Suomen cupin ottelu Paimion Hakan ja Seinäjoen Jalkapallokerhon välillä keskeytettiin dramaattisen loukkaantumisen takia torstaina. SJK:n Helena Hakala loukkaantui vakavasti pallontavoittelutilanteessa ottelun toisella puoliajalla, kun vastustajan pelaaja kaatui hänen päälleen.

- Niskasta kuului napsahdus ja tiesin heti, että nyt kävi huonosti. Käteni alkoivat puutua ja tuli pelko halvaantumisesta. Onneksi ei tapahtunut mitään sellaista. Oli pitkä aika odottaa, kun ei tiennyt, mikä oli, Hakala kertoi paikallislehti Ilkka-Pohjalaiselle antamassaan haastattelussa.

Mainos alkaa:

Ottelu pelattiin Paimion urheilupuistossa. Hakala kuljetettiin kentältä Turun yliopistolliseen keskussairaalaan, jossa hänet kuvattiin. Kuvat paljastivat niskasta murtuman.

- Se on hyväasentoinen murtuma ja ei tarvitse leikata. Nyt on kuusi viikkoa tällainen kauluri kaulassa. Senkin jälkeen menee kauan ennen kuin saa ottaa kontaktia. Lääkäri sanoi, että pitää olla kiitollinen, että kävelen ja käteni toimivat. Jos asento olisi ollut vähänkin erilainen, tilanne voisi olla todella paljon pahempi, Hakala kertoi.

Ottelu oli keskeytettynä dramaattisen tapahtuman takia noin kolme varttia. Kun Hakala oli saanut ensiapua ja hänet oli kuljetettu sairaalaan, esitti SJK:n joukkueenjohtaja Jussi Koskinen vastustajalle ja tuomareille, ettei ottelua jatketa. Soraääniä ei luonnollisesti kuultu, sillä tapaus järkytti varmasti kaikkia paikalla olleita. SJK johti keskeytyshetkellä 1–0, joka jäänee viralliseksi lopputulokseksi.

Koskinen korosti Ilkka-Pohjalaiselle, ettei loukkaantumiseen johtaneessa tilanteessa nähty vastustajalta ylilyöntiä tai väärinpelaamista.

- Tilanne oli ikävä vahinko, kaikin puolin normaali pallontavoittelutilanne, hän sanoi.

Koskinen tajusi tilanteen vakavuuden heti, kun näki loukkaantumisen ja määräsi huoltojoukot kentälle. Ambulanssi tilattiin myös välittömästi.

- Ambulanssin tulossa kesti noin 25 minuuttia. Se tuntui ikuisuudelta siinä vaiheessa. Mielessä kävi myös se, mitä Ruotsissa tapahtui suomalaisjääkiekkoilijalle, Koskinen sanoi tarkoittaen Sanni Hakalaa, joka halvaantui pelitilanteessa marraskuun lopulla.


Joukkueet: