Video: Simone Biles teki historiaa – puhdas tuplatripla ensimmäisenä naisena

Video: Simone Biles teki historiaa – puhdas tuplatripla ensimmäisenä naisena

Yhdysvaltaisvoimistelija Simone Biles teki historiaa USA:n kansallisissa mestaruuskisoissa onnistumalla puhtaassa tuplatriplassa ensimmäisenä naisena.

22-vuotias Biles voitti kisoissa kuudennen moniottelun kultamitalinsa, mutta ehkä jopa kultaakin kirkkaammin kimaltelevan suorituksen Biles löi pöytään sunnuntaina kisojen päätöspäivän harjoituksissa.

Hänestä tuli historian ensimmäinen naisvoimistelija, joka onnistui suorittamaan puhtaan tuplatriplan, eli kaksoisvoltin kolmella kierteellä. Biles leiskautti tuplatriplan myös perjantain harjoituksissa, mutta laski kätensä alastulossa. Sunnuntain hypyssä tämä viimeinenkin silaus oli kunnossa.

Twitterissä julkaistu video Bilesin huikeasta suorituksesta lähti leviämään kovaa vauhtia ja sosiaalisen median käyttäjiä on huvittanut se, että Biles uudelleentwiittasi videon hypystään sunnuntaina varsinaisten kisojen ollessa yhä käynnissä. Hän totesi ESPN:n haastattelussa, ettei halunnut olla viimeinen ihminen, joka pääsisi näkemään videon, joten hän katsoi sen yhdessä valmentajansa kanssa heti tilaisuuden tullen.

Biles oli moniottelussa ylivoimainen voittaen kaikki muut lajit paitsi eritasonojapuut, jonka hän itse nimeääkin heikoimmaksi lajikseen. Eritasonojapuissa Biles sijoittui kolmanneksi.

Simone Biles ja historiallinen tuplatripla:

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut