Video: Silverstonessa rytisi! Kaksi turva-autoa radalle peräjälkeen

Silverstonessa rytisi tänään oikein huolella.
Silverstonessa rytisi tänään oikein huolella.

Silverstonessa rytisi ja huolella. Ensiksi Marcus Ericsson rysähti vauhdilla ratavalliin, ja heti turva-auton poistuttua Grosjean sekä Sainz kolaroivat.

F1:ssä on pyritty nostamaan tällä kaudella ohitusten mahdollisuuksia uusilla DRS-alueilla. Silverstonessa tällainen otettiin lopulta käyttöön radan lähtösuoralle, minkä lisäksi siiven sai pitää auki myös radan ensimmäisessä mutkassa.

Tämä on johtanut lopulta siihen, että mutkassa ajettiin kahteen otteeseen seinään. Ensimmäinen nähtiin viikonlopun ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa, kun Romain Grosjeanin ohjastama Haas osui ratavalliin. Voit lukea asiasta lisää ja katsoa videon täältä.

Mainos alkaa

Toinen nähtiinkin sitten kisatilanteessa, kun Sauberin Marcus Ericsson tuli mutkaan takasiipi auki. Tämä taasen heikentää auton downforcea, mistä johtuen Ericssonin auton takapää lähti radasta irti ja hän rysähti seinään.

https://twitter.com/MeysnerAndrzej/status/1015960411802427392

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Tilanteen johdosta radalle kutsuttiin turva-auto, joten autot kasaantuivat jälleen samaan kasaan. Kun turva-auto poistui radalta, alkoi tämän jälkeen välittömästi Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin tiukka kisailu neljännestä sijasta. Räikkönen pääsi jo kertaalleen Verstappenin ohi, mutta hollantilainen kuittasi paikkansa nopeasti takaisin.

Lähes välittömästi rytisi kuitenkin uudelleen, kun Romain Grosjean ja Carlos Sainz taistelivat keskenään radan yhdeksännessä mutkassa. Kaksikko ajautui kuitenkin liian pieneen tilaan ja molemmat joutuivat keskeyttämään yhteentörmäyksen johdosta.

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.

Grosjeanin ja Sainzin kolaroinnin seurauksesta radalle kutsuttiin heti toinen turva-auto, mikä tarkoitti sitä, että kisan viimeisille kierroksille startattaisiin kunnon sumpusta. Lopulta Sebastian Vettel onnistui nousemaan Silverstonen voittajaksi, Lewis Hamiltonin ollessa toinen ja Räikkösen kolmas.

Kisaa vielä sen loppupuolella johtanut Valtteri Bottas valahti GP:ssä lopulta viidenneksi.

Lue myös:
Kimi Räikkönen tulistui tiimiradiossa – ”Enkö saa ajatella enää?”