Karmaiseva F1-kolari asetti myös katsojat vaaraan – Guanyu Zhoun auto rysähti yleisöä suojaavaan verkkoon

Guanyu Zhou kolari

Katsojien videot paljastavat Formula 1-luokan Silverstonen kisassa sattunut vavahduttava kolari olisi voinut olla vieläkin vakavampi tapaus.

Formula ykkösten Englannin GP:ssä elettiin järkyttäviä hetkiä viime viikonloppuna, kun Guanyu Zhou ajoi vakavan kolarin ja olisi todennäköisesti menettänyt henkensä ilman moderneja suojavarustuksia.

Nyt Zhoun kolarista on levinnyt sosiaaliseen mediaan uusia kuvakulmia, jotka paljastavat kuinka hilkulla todella oli, että kolarista olisi muotoutunut myös valtaisa katsomotragedia. Niin lähellä Zhoun auto oli lentää katsomoon asti.

Zhoun auto lennähti kokonaan rengasvallin yli ja rymähti täydellä voimalla yleisöä suojanneeseen verkkoon. Jos Zhoun auto olisi noussut vain metrin-puolitoista korkeammalle, niin auto olisi päätynyt ensimmäisille penkkiriveille eikä katsojilla olisi ollut hirveästi mahdollisuuksia ehtiä alta pois.

Nyt video kertoo myös sen, että jos kuskeilla on hyvät suojavarusteet, niin myös yleisöverkko tekee tehtävänsä. Toki lähimmät katsojat joutuivat silti paljon lähemmäs kisan tapahtumia, kuin on mitenkään terveellistä.

Katsojan kuvaama video kertoo kuinka lähellä oli, että Guanyu Zhoun kolari olisi muuttunut vielä järkyttävämmäksi tragediaksi:

Tässä Zhoun rysäys vielä toisesta kuvakulmasta katsomosta käsin kuvattuna:

Katso myös: Valtteri Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou karmeassa kolarissa – auto kääntyi ylösalaisin ja lensi rajusti aitaan