Harjoitushyppy sai pelottavan käänteen – mäkihyppääjä Silje Opseth kirkui kauhusta kesken ilmalennon

Silje Opseth

Norjalainen naismäkihyppääjä Silje Opseth hyppäsi Trondheimissa harjoitusten yhteydessä hypyn, joka meni aivan liian pitkäksi.

Norjalaisen mäkihyppääjä Silje Opsethin Trondheimissä hyppäämä harjoitushyppy otti ikävän käänteen. Trondheimin normaalimäen koko on 105 metriä, mutta Opseth leijaili siellä peräti 116–117 metriä. Opseth myös kiljui kauhusta ilmalennon aikana, kun hyppy vain jatkui ja jatkui.

– Se oli hyppy, jota ei olisi pitänyt tapahtua. En tarkalleen tiedä, mitä ajattelin, mutta se oli lähes kuolemanpelkoa. Ajattelin, että “Voi helvetti, laskeudun tasaiselle ja rikon kaikki luuni”, Opseth kertoi norjalaisen NRK:n haastattelussa.

Tasaiselle Opseth tulikin, mutta kuin ihmeen kaupalla luita ei murtunut. Alastulo oli hämmentävän pehmeä siihen nähden, että Opseth laskeutui monttuun ja kaatui. Opsethin mukaan ylipitkä hyppy johtui todennäköisesti siitä, että vauhtia oli hieman liikaa ja tuuliolosuhteet muuttuivat ilmalennon aikana. Ensin hänellä oli hyppyrin nokalla takatuulta, mutta ilmalennon aikana se muuttuikin vastatuuleksi.

Opseth on voittanut tällä kaudella kolme maailmancupin osakilpailua ja tullut kerran toiseksi. Hän hyppää myös tulevissa Planican MM-kisoissa.

Silje Opseth hyppää harjoitushyppynsä ylipitkäksi ja kirkuu pelosta ilmalennon aikana:

Katso myös: Paha vaaratilanne mäkihypyn naisten maailmancupissa – huoltolaite vyöryi rinnettä alas, ihmiset juoksivat turvaan